Egeskov

I mere end 460 år har Egeskov Slot ligget smukt i det sydfynske landskab. Navnet fik slottet, da der eftersignede “gik en hel egeskov til”, da det blev anlagt på et fundament af egetræspæle.

Egeskov rummer mange fascinerende historier. Den enestående Riddersal er f.eks. et vidnesbyrd om en tid, hvor man afgjorde uoverensstemmelser ved pistol-duel, og slottets placering midt i en sø vidner om, at det blev anlagt i en urolig tid, hvor det gjaldt om at beskytte sig selv i svært indtagelige borge.   

I dag bor greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille på slottet, hvor der året rundt er udstillinger og events.

Læs meget mere om Egeskov Slot her. 

Slotsparken

De første større haveanlæg omkring Egeskov Slot blev anlagt i 1713, hvor daværende slotsejer Niels Krag med inspiration fra haverne ved Fredensborg Slot, Frederiksborg Slot og franske Versailles opførte hemmelighedsfulde haverum afgrænset af klippede hække i lind, bøg eller avnbøg. De mest voluminøse af disse hække er i dag så høje som træer og rager otte meter til vejrs.

Et af slotsparkens klenodier, den gamle labyrint fra 1730, blev anlagt som “legeplads” for adelsfamilien; et sanseligt fristed for herskabet og slottets tilrejsende sommergæster.

Egeskovs haver har gennem årene modtaget mange priser, bl.a. i 2012, hvor de blev premieret med EUROPEAN GARDEN AWARD. 

Førende rejsemagasiner har også skrevet i rosende vendinger om Egeskovs haver. Conde Nast Traveller skrev i 2016, at “Egeskov is one off the 50 most beautiful places in Europe“, og CNN Travel kårede i 2013 haverne som en af de 12 mest spektakulære haver i verden.
 

Læs mere om slotsparken her.