TOR NØRRETRANDERS & CHRISTIAN F. PUGLISI

Talks Tent, torsdag d. 31. maj kl. 18.30

NATUR OG MAD - HVAD ER HVAD?
Moderator: Lea Korsgaard

At vores mad hænger sammen med naturen er næppe nogen nyhed, men hvis man ser på vores samfunds industrialisering af fødevareproduktionen op gennem det 20'ende århundrede, må man konstatere, at forbindelsen mellem mad og natur ofte er vanskelig at gennemskue. Det hører med til vores senmoderne samfund, at størstedelen af maden er blevet til et produkt, der fabrikeres i gigantiske mekaniserede farme, i laboratorier eller på fabrikker. Spørgsmålet er ikke kun, hvad det har gjort ved os selv og vores omgivelser, men også om vi burde tænke sammenhængen mellem naturen og vores forbrug på en smartere måde og gøre noget ved det.

Christian F. Puglisi er en af verdens bedste kokke og har med Relæ flere år i træk vundet prisen for verdens mest bæredygtige restaurant ved at tænke sin virksomhed på en radikalt anden måde end traditionelle restauranter. Tor Nørretranders har som forfatter, videnskabsjournalist og samfundstænker blandet sig i den offentlige debat om bl.a. natur, bæredygtighed, affald og miljø. Lea Korsgaard, journalist, forfatter og chefredaktør på Zetland, modererer samtalen.

Juliane Lassen