Solange

Solange fik sit internationale gennembrud i 2012 med nummeret Losing You, og har siden da vist sig som en af de stærkeste kvinder på den internationale alternative r’n’b/popscene. Med tråde til både funk, soul, artpop og motown har hun skabt et varmt univers, og er første hovednavn på Heartland MUSIC 2019.

Read More
#15 HEARTLAND PODCAST: Slavoj Žižek

Den verdensberømte slovenske filosof Slavoj Žižek, der er blevet kaldt "filosofiens Elvis Presley", interviewes af den danske historiker og journalist Adam Holm. Žižek taler om, hvordan mennesker har sex, hvordan de tænker om sex, og hvordan sex er repræsenteret i vores moderne kultur.

Read More
#13 HEARTLAND PODCAST: Loretta Napoleoni & Jill Byrnit

Den ene deltager er Loretta Napoleoni, der er en italiensk forfatter og journalist, og så er hun ekspert i terrorisme og hvordan moderne terrororganisationer finansieres. Den anden deltager er Jill Byrnit, der er en dansk primatolog, hvilket gør hende til ekspert på (menneske-)aber samt evolutionær og antropologisk psykologi. Samtalen er modereret af forfatter, journalist og politisk rådgiver Jakob Sheikh.

Read More
#12 HEARTLAND PODCAST: Suzanne Brøgger & Christian Lollike

Den ene deltager er forfatter Suzanne Brøgger, der med værker som ‘Fri os fra kærligheden’ og ‘Creme fraiche’ var en vigtig aktør i den såkaldte seksuelle revolution i 1970’erne. Hun sidder overfor dramatiker Christian Lollike, der med adskillige prisvindende og kontroversielle teaterstykker har været genstand for stor offentlig debat. Samtalen modereres af musiker, producer og forfatter Henrik Marstal.

Read More
#9 HEARTLAND PODCAST: Åsne Seierstad & Janus Metz

Den ene deltager er den norske journalist og forfatter Åsne Seierstad, der igennem en årrække har fungeret som korrespondent i flere af verdens brændpunkter og krigszoner – heriblandt Afghanistan, Irak og Tjetjenien. Den anden deltager er den danske dokumentarist og filminstruktør Janus Metz, der fik sit internationale gennembrud med kritikerprisen i Cannes for filmen Armadillo.

Read More
#8 HEARTLAND PODCAST: Mikael Bertelsen & Martin Krasnik

Den ene deltager er journalist, forfatter og korrespondent Martin Krasnik, der især vandt indpas i danskernes bevidsthed som den skarpe journalist med den konfronterende interviewstil i DR 2’s Deadline. Den anden deltager er programchef på Radio24syv Mikael Bertelsen, der blandt andet er kendt for en række nyskabende og eksperimenterende tv- og radioprogrammer.

Read More
podcastJuliane Lassenpodcast
KIRSTEN ASTRUP

Videoværket Du er et mønstereksemplar skildrer kunstneren som en fleksibel og kreativ arbejder - en slags ‘postergirl’ for et prekært arbejdsliv og en kultur hvor præstation, konkurrence og selvkontrol fremstår som nøglen til velvære og lykke i alle livets aspekter.

Read More
Juliane Lassen
MARIE THAMS

Marie Thams præsenterer en nyudviklet, stedspecifik lydinstallation Within My Voice. I værket tager Thams udgangspunkt i forskellige stemmetræningsteknikker, der bruges til at tilpasse stemmen til en bedre og øget professionel præsentation i forbindelse med jobsamtaler, foredrag eller andre vigtige karrierepræstationer.

Read More
Juliane Lassen
DITTE GANTRIIS

Gantriis udstiller tre dekorative opsatser af værker, der komplementerer Renæssance-havens hemmelige, forførende og maleriske karakter. Værkerne hylder og fremkalder en klassisk begærsopfattelse.

Read More
Juliane Lassen
LEA GULDDITTE HESTELUND

Lea Guldditte Hestelund udstiller installationen Play, som består af en kombination af glatte stål-træningsstiger og marmorskulpturer. De fungerer både som abstraktioner over klassiske søjlefødder og som et interaktivt træningselement, beskueren kan bruge som fitness step-bænke eller podier.'

Read More
Juliane Lassen
SLAVOJ ŽIŽEK

I denne samtale uddyber og forklarer den verdenskendte, slovenske filosof Slavoj Žižek, hvad han mener om de måder, vi moderne mennesker har sex på, drømmer om sex eller håndterer det i vores kultur, film og via ny teknologi.

Read More
KIM GORDON & NADYA TOLOKONNIKOVA

I denne samtale møder Sonic Youth-legenden Kim Gordon Nadya Tolokonnikova fra Pussy Riot. Overskriften er, hvad der sker med kunstens kritiske betydning og potentiale til at forandre noget, når verden bliver globaliseret.

Read More
Juliane Lassen
JULIE ANDEM & ADAM PRICE

De store TV-serier er i dag nogle af de mest succesfulde kulturprodukter i verden. Tidligere blev de sjældent anmeldt, taget alvorligt eller anerkendt for deres kvalitet på samme måde som fx romaner eller ”rigtige” film.

Read More
Juliane Lassen
TOR NØRRETRANDERS & CHRISTIAN F. PUGLISI

At vores mad hænger sammen med naturen er næppe nogen nyhed, men hvis man ser på vores samfunds industrialisering af fødevareproduktionen op gennem det 20'ende århundrede, må man konstatere, at forbindelsen mellem mad og natur ofte er vanskelig at gennemskue.

Read More
Juliane Lassen
LCD SOUNDSYSTEM

Amerikanske LCD Soundsystem gav i september hele tre udsolgte koncerter på Store VEGA i København. Anmelderne kaldte koncerterne for ”spektakulære” og skrev at ”LCD Soundsystems musik passer perfekt til koncertformatet”; en enkelt stillede sågar spørgsmålet: ”Er LCD Soundsystem tidens bedste band?” 

Read More
VAN MORRISON

Det nordirske musikalske ikon med det borgerlige navn Sir George Ivan Morrison er utvivlsomt en af de mest markante navne på den internationale musikscene.

Read More
Juliane Lassen
THE THE

Vi er stolte over at præsentere legendariske The The med den karismatiske og åbenhjertige Matt Johnson i front. Koncerten på festivalen markerer et comeback for The The, efter der har været forholdsvis stille om bandet i 15 år.

Read More
Ulrik Ørum-Petersen
GRIZZLY BEAR

Det amerikanske rockband Grizzly Bear har de seneste ti-femten år markeret sig som en af de ypperste artister inden for psykedelisk folk-rock, og til sommer er de tilbage i Danmark for første gang siden 2012. 

Read More
Ulrik Ørum-Petersen
LYKKE LI

I 2018 er de 10 år siden, at svenske Lykke Li bragede ind på den internationale musikscene med debutalbummet Youth Novels.

Read More
Janne Villadsen

MØ er det nok største danske popnavn på verdensplan i disse år. For to uger siden udgav hun – ganske uventet – EP’en When I Was Young, der er hendes første udgivelse i tre år.

Read More
Ulrik Ørum-Petersen
RAG'N'BONE MAN

Britiske Rag’n’Bone Man – med det borgerlige navn Rory Graham – er en af de største soul-stemmer til at komme ud af Storbritannien de senere år.

Read More
Janne Villadsen
SLOWDIVE

Efter 19 års pause vendte Slowdive tilbage på livescenerne i 2014, men det egentlige comeback kom med det længeventede og særdeles anmelderroste Slowdive-album sidste år.

Read More
Juliane Lassen
ALEX CAMERON (MED ROY MOLLOY PÅ HORN)

Den karismatiske high-concept artist Alex Cameron gæster også Heartland. Alex Cameron har skabt en persona, som nærmest svælger i fiaskoer og triste fortællinger om uopnåelige drømme, uløselige problemer og en verden i opløsning.

Read More
Juliane Lassen
AV AV AV

Supertrioen AV AV AV, som består af ELOQ, UNKWON og DJ Er Du Dum Eller Hvad, gæster også Heartland i år. De slog med sidste års EP Everything is true sig fast som en af tidens mest dagsordensættende elektroniske acts herhjemme

Read More
Juliane Lassen
BENAL

Det har været et travlt efterår for rapper Benjamin og producer Albert i den elektroniske hiphop-duo Benal. Først udgav de deres andet studiealbum Hvis Det Virkelig Er Vigtigt til flotte anmeldelser og blot en uge efter stak de af med hovedprisen ved dette års P3 Guld.

Read More
Janne Villadsen
COCO O.

Coco O. er bedst kendt som den ene halvdel af Quadron, hvor hun sammen med superproduceren Robin Hannibal, har storhittet verden over med nummeret Hey Love.

Read More
Juliane Lassen
CV JØRGENSEN

Den danske legende C.V. Jørgensen behøver ingen nærmere introduktion. Det vidner billetsalget til hans kommende indendørs solo-turné om, hvor billetterne blev revet væk på få minutter, da de gik i salg i mandags.

Read More
Ulrik Ørum-Petersen
FRIBYTTERDRØMME

De Tom Kristensen-inspirerede syrerockere fra Fribytterdrømme er et dansksproget rockband med en bemærkelsesværdig helstøbt essens, som opstår i mødet mellem det løsslupne og det velovervejede.

Read More
Juliane Lassen
KIRIYAMA FAMILY

Islandske Kiriyama Family er navngivet efter en familie fra den brutale japanske roman Battle Royale, men deres musik er heldigvis noget mere fredelig.

Read More
Juliane Lassen
LISS

Den fremadstormende danske kvartet Liss brød igennem, mens de endnu var teenagere. Bandet kom på alles læber efter Pharrell Williams kastede sin kærlighed på den århusianske firkløver, da han gav bandets bare anden single Always airtime på sin radiokanal OtherTone.

Read More
Juliane Lassen
MARIE KEY

Det er to år siden, Marie Key senest kunne opleves i det danske koncertlandskab, men til sommer vender hun stærkt tilbage, når hun gæster dette års Heartland Festival.

Read More
Juliane Lassen