Jytte Vikkelsøe & Jan Larsen

I denne samtale vil vi se en algoritmeforsker, en psykolog og en antropolog afkode, hvordan fremtidens dating, forelskelse og parforhold er i færd med at tage form. Teknologien er for længst trådt ind i vores kærlighedsliv, hvor dating-apps hjælper mennesker med at finde hinanden i forhåbningen om, at der kan opstå romantik og kemi.

Read More
Augusta Glahn-Abrahamsen
Jens-Christian Holm & Mette Deding

Vi er biologisk indrettet til at overleve. Men nu har vi lært at overleve så effektivt, at vi bliver udfordret af den livsstil, som vi har skabt for os selv, hvor vi spiser dårligt, sover dårligt, arbejder for meget osv. Samtidigt bliver vi ældre, og i fremtiden vil vi måske bliver markant ældre. Så hvad vil det egentlig sige at leve et langt, sundt, normalt og funktionelt liv i fremtiden?

Read More
Augusta Glahn-Abrahamsen
Etienne Augè & Thore Husfeldt

Helikoptere, ubåde, mobiltelefoner, virtual reality, kloning – listen af opfindelser og teknologier, der optræder i science fiction, før de bliver til virkelighed, er lang. Litteratur, film og tv-serier i denne genre baserer sig på videnskab, og selvom det er fiktion, kan det af og til ligne, at fiktionen forudser vores fremtid.

Read More
Augusta Glahn-Abrahamsen
Johan Olsen, Rikke Pedersen & Marit-Solveig Seidenkrantz

I denne samtale vil tre forskere forklare hver deres naturvidenskabelige dommedagsscenarie – et scenarie, der ændrer verden, som vi kender den, og som måske kan betyde civilisationens endeligt. Publikum får også mulighed for at stille spørgsmål til de forskellige fremtidsscenarier, og vi skal sammen aflive eventuelle forkerte forestillinger om, hvordan vores verden potentielt kan udvikle sig i fremtiden.

Read More
Augusta Glahn-Abrahamsen
Deborah Crowe & Fritz Henglein

I denne samtale vil vi både beskrive, hvad blockchain-teknologien er, hvad den kan, og hvordan vi kommer til at bruge den i fremtiden. Og netop brugen af blockchain i fremtiden stiller vigtige spørgsmål til vores tillid til hinanden og til samfundet. Vi har inviteret to af de fremmeste forskere indefor dette felt til at samtale under overskriften 'Blockchain – future questions of trust?'.

Read More
Augusta Glahn-Abrahamsen
Cecilie Nørgaard & Jenny Wilson

#MeToo-bevægelsen har skabt global opmærksomhed omkring chikane, overgreb og voldtægt siden den for alvor tog fat i efteråret 2017. Den spredte sig hurtigt fra Hollywood til både kulturelle og kommercielle sfærer i hele verden, og den satte diskrimination, krænkelser og overgreb af kvinder på dagsordenen. Cecilie Nørgaard vil sammen med Jenny Wilson behandle dette emne – et af samtidens mest debatterede – fra en ny vinkel: den fremtidige.

Read More
Augusta Glahn-Abrahamsen
Peter Sunde & Anne Mette Thorhauge

Vi lever i en tid, hvor vi konstant er online. Vi er på sociale medier, vi handler på internettet, vi kommunikerer via internettet, og vi arbejder på internettet. Den data, vi genererer i vores færden i cyberverdenen, er massiv, og den bliver indsamlet, analyseret og brugt til alt fra undersøgelser af samfundet til målrettet markedsføring og påvirkning af individer.

Read More
Augusta Glahn-Abrahamsen
Lone Frank

Hvad er menneskelighed i maskinens tidsalder? I denne samtale vil videnskabsjournalist, forfatter og Ph.D. i neuroforskning Lone Frank tale med fysiker ved DTU Informatics, Sune Lehmann. Sammen vil de gå i dybden med den revolution i tankegang, der løber gennem både neurovidenskab, genetik og kunstig intelligens.

Read More
Augusta Glahn-Abrahamsen
Carsten Rahbeck & Kathy Willis

En af verdens mest citerede forskere, danske Carsten Rahbek, sammen med biodiversitetsforsker Kathy Willis, til en samtale om de udfordringer, som vi står overfor i fremtiden, når man ser på, hvordan vi er ved at ændre hele klodens økosystem.

Read More
Augusta Glahn-Abrahamsen
Svend Brinkmann & Eske Willerslev

Evolutionsforsker Eske Willerslev og psykolog Svend Brinkmann vil i denne samtale kaste et længere blik ud i fremtiden og kigge på menneskets evne og vilje til at stille livets store spørgsmål. De spørgsmål der handler om fremtiden på den lange bane: spørgsmål om fx visioner, om mening og om lykke. Vil vi stille disse spørgsmål i fremtiden, og hvorfor? Hvordan er mennesket som både psykologisk og biologisk væsen indrettet til at stille sådanne spørgsmål? 

Read More
Augusta Glahn-Abrahamsen