Food @ Home: Bag med Jesper Gøtz

Kigger du også længelsfuldt efter dem, der kan bage surdejsboller selv? Vi har allieret os med en af Danmarks bedste bagere, Heartland Bakery’s helt egen Jesper Gøtz fra Bread by Gøtz. Og han er klar til at invitere dig indenfor til en online bageworkshop under Heartland @ Home søndag d. 31, maj kl 09.00.

Allerede nu kan du se hvordan du laver surdejen, lige her, samt hvordan du gør dejen klar til bagning. Jesper guider dig gennem det hele og du finder også her både opskriften, ingredienslisten, samt løbende når vi ligger flere af opskriftens trin op på video-guides.

Husk at se med på vores Facebookside, samt Instagram, når vi sammen med Jesper Gøtz bager surdejsboller søndag d. 31, maj kl 09.00.

Opskrift på Heartland Surdejsboller:
HEARTLAND SURDEJSBOLLER 
6 boller á 130 g dej

Ingredienser:

390 g hvedemel (evt. mel fra Kornby Mølle)
320 g vand (lunkent) 
40 g fuldkornshvedemel (evt. mel fra Kornby Mølle)
45 g surdej 
10 g salt 

Tid og temperatur er essentielt når man skal lave et gode surdejsboller. Disse tider for dejføringen som beskrevet nedenfor er et godt udgangspunkt til en godt fermenteret dej. Du kan ændre tiderne så de passer bedst til din dag. Det tager i alt ca. 4 timer i alt fra du blander surdejen med de øvrige ingredienser til det skal i køleskab. Dagen efter bager du brødet.

Fremgangsmåde:

10.00 – Opfriskes surdejen fra dagen i forvejen.
11.00/12.00 – Start dejen. Bland først surdej og vand. Dernæst tilføres de øvrige ingredienser og ælter til dejen har en ensartet konsistens.
12.00 – Fold dejen
13.00 – Fold dejen
14.00 – Fold dejen
14:30 – Overfør dejen til din lufttæt container smurt med lidt olie.
15:00 – Sæt dejen i køleskab.

Lad dejen hvile i køleskabet i 12-18 timer. 
Opvarm din ovn til 250 grader.
Portionér og bag bollerne som vist på Heartland Live!

Brug for ekstra hjælp? Se her video-guides fra Jesper med de forskellige trin:

Sådan laver du den perfekte surdej

Sådan opfrisker du din surdej
Kommer senere

Sådan laver du den perfekte surdejsbolledej
Kommer senere

May 14, 2020