Heartland Podcast #50: Line Knutzon & Knud Romer

Under sommerens Heartland mødtes dramatiker Line Knutzon med forfatter Knud Romer i festivalens Talks-telt. Foran et live publikum forsøgte de to deltagere at besvare spørgsmålet Hvad er det værd at leve for?

Line Knutzon er prisbelønnet dramatiker og har blandt andet skrevet værkerne Snart kommer tiden, Først bli’r man jo født og serien om Måvens og Peder. Hun er en del af trioen bag bogen Frit Flet, hvor hun sammen med forfatterne Naja Marie Aidt og Mette Moestrup blander genrer lige fra prosa, lyrik og e-mail-korrespondancer. Knutzons stil er humoristisk, energisk og absurd, og hun beskæftiger sig ofte med livet store – og eksistentialistiske spørgsmål.

Knud Romer har studeret litteraturvidenskab, og han kan blandt andet skrive forfatter, skuespiller, og konceptudvikler i reklamebranchen på CV’et. Som forfatter modtog han De gyldne laurbær for debutromanen Den som blinker er bange for døden, mens for sit arbejde i reklamebranchen også har vundet en lang række priser. Han har blandt andet medvirket i Lars von Triers Idioterne, og så var han var også en del af dommerpanelet i DR 2-programmet Smagsdommerne.

I den samtale, du skal lytte til nu, forsøger de to deltagere at konkretisere det filosofiske og klassiske spørgsmål; hvad er meningen med livet? Det kan være svært at navigere i, hvad der givet livet værdi. Er det økonomisk stabilitet? kærlighed? børn? kunsten? eller noget helt andet? Det kan være en udfordring at prioritere sin tid og dermed sine relationer, interesser, arbejde osv., men i denne samtale giver de to deltagere hver deres bud på, hvad der er værd at leve for.

Samtalen modereres af programchefen for Heartland Rasmus Quistgaard.

 

Photo: Nicolai Hildebrand