David Zilber

Kom med i laboratoriet hos Noma! 

Hvordan arbejder verdens bedste restaurant med at gøre gæring til gourmet?

Hos Noma leder den canadiske kok, madforsker, fotokunstner og forfatter David Zilber restaurantens fermenteringslaboratorium. Han har kaldt kvatefysik sit ”marmelade”, og er selvlært specialist i kemisk nedbrydelse af mad med mikroorganismer. Og så er han delvis ansvarlig for at vi i dag tilbeder den ældregamle fermenteringsmetode i det moderne køkken. Sammen med Noma-ejer Rene Redzepi udgav han nemlig bogen ”The Noma Guide to Fermentation” som i hele verden hyldes som ”spiselige-bakterier”-bibelen.  

Før han kom til Noma har Zilber igennem de seneste 15 år arbejdet på nogle af verdens bedste restauranter, og nu vil han på Tasteland give hans viden videre til festivalens gæster. På workshoppen vil han sammen med publikum fokusere på de forunderlige processer når kemi, gæring, mad, mod og nysgerrighed skaber smagsoplevelser i verdensklasse. 

 

 

Photo by: Asmund Sollihøgda

December 12, 2019