Conscious Escape

I skovbrynet kan man i år gå på opdagelse i ’Conscious Escape’: et åndehul med plads til fordybelse og refleksion, hvor forskellige temaer inden for bæredygtighed, forbrug og mode bliver sat på agendaen. Til udviklingen af Conscious Escape har vi allieret os med en af verdens mest ambitiøse virksomheder, når det kommer til at lede modebranchen i en mere bæredygtig retning – H&M.

H&M har stærke visioner for, hvordan de ser fremtidens modebranche. Et af nøgleordene er cirkularitet, og som et skridt på vejen startede modevirksomheden det globale Garment Collecting Initiative i 2013, hvor de indsamler brugt tøj og tekstiler fra kunder verden over. Målet er, at intet tøj skal ende som affald, men i stedet bringes tilbage i tekstilkredsløbet og genbruges eller genanvendes. Indtil videre er der på verdensplan indsamlet mere end 60.000 ton tekstiler, hvilket svarer til omkring 300 millioner T-shirts.

I Conscious Escape bliver det blandt andet muligt at se en visualisering af, hvad der egentlig sker med det tøj, som bliver indleveret gennem Garment Collecting. Der vil også være mulighed for at se installationer med nye bæredygtige materialer, gå på opdagelse i ’Circularity Studio’ og dyrke sin kreative side. Desuden kan du høre uformelle talks, som blandt andet tager fat på både forbrugernes og virksomhedernes ansvar, når det kommer til at passe på jordens ressourcer.

I år byder programmet bl.a. på en interaktiv snak om bæredygtighedens mange ansigter g hvad vi skal gøre for at komme tættere på en renere klode,. Ikke bare på tøjområdet. Mød bland andet journalist, forfatter og bæredygtighedsaktivist Signe Wenneberg og H&M’s danske sustainability manager Mia Møgelgaardnår du kan være med i talken “Spørg om bæredygtighed” om lørdagen.

Se det fulde program nede på Conscious Escape ved søen.

 

 

May 26, 2019