Knud Romer & Line Knutzon

Hvad er det værd at leve for?
Modereret af Rasmus Quistgaard

Hvad er egentlig værdifuldt? Både rent faktisk og ideelt set? Spørgsmålet kan lyde filosofisk, men det bliver hurtigt konkret, for uden et svar bliver det vanskeligt at prioritere i såvel livet som i samfundet. Spørgsmålet bliver ofte rettet mod politikere og eksperter, ikke mindst i.f.m. en valgkamp. I denne Heartland-Talk beder vi dog i stedet to af landets skarpeste og morsomste kunstnere reflektere over det. Knud Romer og Line Knutzon har begge forholdt sig til økonomisk værdi og de mange andre typer værdier, der trods alt findes i verden og vil hjælpe os med at sætte ord på hvilke værdier, vi lever efter.

Knud Romer (f. 1960) er opvokset i Nykøbing Falster, byen der danner ramme om debutromanen Den som blinker er bange for døden, som modtog De Gyldne Laurbær og Weekendavisens Litteraturpris. Knud Romer har studeret litteraturvidenskab på Københavns Universitet og er prisbelønnet konceptudvikler i reklamebranchen med bl.a. Corporate Image Prisen, Direct Marketing Særpris, Guldkorn og Cannes Lion Award. Knud Romer er kendt fra ’Smagsdommerne’ på DR2, som skuespiller i Lars Von Triers ’Idioterne’ samt Christopher Boes ’Allegro’. Knud Romer er også medforfatter på manuskriptet til ’Off Screen’, Christopher Boes prisvindende film fra 2006 med Nicolas Bro i hovedrollen og radiovært.

Line Knutzon (f. 1965) er blevet betegnet som en af de mest centrale og originale danske dramatikere i de seneste 15 år, og populær blandt publikum er hun ligeledes. Knutzons historier tematiserer eksistentialistiske og politiske emner, og hun gør det i et sprog, som er super energisk, fuldt af poetiske perler, humoristisk spiddende og absurd på den fuldstændig lattervækkende herlige og tåkrummeragtige genkendelige måde. Den prisbelønnede dramatiker har bl.a. har skrevet Snart kommer tiden, Først bli’r man jo født, Guitaristerne og serien om Måvens og Peder. I samarbejde med forfatterne Mette Moestrup og Naja Marie Aidt udgav Line Knutzon i 2014 bogen “Frit Flet“. Bogen er skrevet af de tre kvinder i fællesskab og er en blanding af mange genrer, heriblandt lyrik, prosa, dagbogsnotater, e-mails mm.

Samtalen modereres af Heartland TALK kurator, Rasmus Quistgaard.

Fredag, d. 31. maj, kl. 17:15 i TALKS-teltet.

 

 

Heartland Talks er skabt i samarbejde med en række af Danmarks stærkeste forlag, bl.a. Gyldendal, Lindhardt & Ringhof, Gad, People’s Press og Informations Forlag.

May 15, 2019