Judith Butler

What is the future of gender politics?
Moderator: Lotte Folke Kaarsholm

I en tid, hvor vi forhandler hensynet til forskellige samfundsgruppers identitet og rettighed, er Judith Butler en af verdens mest indflydelsesrige intellektuelle. På Heartland giver den verdensberømte, amerikanske filosof sit bud på, hvor kønspolitikken vil bevæge sig hen de kommende år sammen med moderator, Lotte Folke Kaarsholm.

Rasmus Quistgaard, TALKS-programdirektør uddyber:

”Det har i årevis været vores ønske at præsentere Judith Butler live for et dansk publikum. Hun er bredt anerkendt som en af jordens mest indflydelsesrige intellektuelle og en person, som, rigtig mange nok vil mene, er interessant at høre fra i debatterne om netop køn og politik.”

Butler har gennem årene overrasket og provokeret mange med sine analyser af vores køn og seksualitet. Ifølge Butler er vores seksualitet ikke en naturlig følge af vores køn; begge er noget vi så at sige performer. Groft sagt er køn ifølge Butler ikke noget, vi ”er”; det er noget, vi ”gør”. Hun er i dag professor ved Berkeley, University of California, og både tilhængere og modstandere af hendes arbejde refererer gerne til hende som vor tids vigtigste feministiske tænker.

”Jeg har altid tænkt på hendes gennembrudsbog Gender Trouble som en meget kærlig bog, men alligevel bliver folk stadig rasende over dens konklusioner. Meningen har aldrig været at gøre folk vrede, tror jeg, men at invitere til, at vi forholder os mere uhildet til, hvordan vores køn og seksualitet bliver til,” siger Rasmus Quistgaard.

Oplev Judith Butler lørdag, d. 1. juni.

Grundet stor interesse for denne TALK, er den flyttet til vores store telt, hvor Heartland Talks normalt afholdes.

 

 

Future Talks er støttet af Lundbeckfonden.

April 16, 2019