Jonatan Leer & Jakob Mielcke

”Hvad sker med vores forhold til kød?”

Andelen af vegetarer i Danmark er i konstant stigning, hvis man skal tro statistikkerne, men hvad sker der egentlig med vores forhold til kød? Hvad siger det om vores samfund, at jagt er gået fra at været et spørgsmål om overlevelse til en fritidsaktivitet? Disse og mange flere spørgsmål vil kokken Jakob Mielcke og madkulturforsker Jonatan Leer give deres bud på i denne talk.

Den autodidakte kok Jakob Mielcke er chefkok og ejer af Restaurant Mielcke & Hurtigkarl. Restauranten er beliggende i Frederiksberg Have, og menuen bliver udviklet i symbiose med den omkringliggende have. Jakob Mielcke er desuden en dedikeret jæger og fluefisker, så restauranten er selvforsynende, når det kommer til vildt i jagtsæsonen.

Jonatan Leer er docent og forskningsleder ved Professionshøjskolen Absalon. Han forsker i madkultur og har publiceret mere end 40 videnskabelige artikler om de konflikter, følelser og fællesskaber, som er en del af vores måltider og madkultur; herunder om det nye, nordiske køkken og om kød. Han har bl.a. skrevet bøgerne Ma(d)skulinitet og Kød.

Denne samtale bliver modereret af forfatter Martin Kongstad.

Kom og høre mere på Future Talks-scenen, lørdag, d. 1. juni

 

 

Future Talks er støttet af Lundbeckfonden.