Guy Standing & Anders Fogh Jensen

What if the precariat becomes the mass class of the future?

Den britiske økonom og ophavsmand til begrebet ”prækariatet” Guy Standing og filosoffen Anders Fogh Jensen vil tale om, hvordan et arbejdsmarked præget af løst ansatte på usikre kontrakter vil påvirke vores livsvilkår.

Guy Standing er til daglig tilknyttet SOAS University of London som Professorial Research Associate, hvor han beskæftiger sig med arbejdsmarkedsøkonomi og prækariatet. Han er desuden forfatteren bag en række bøger om emnet, herunder Basic Income: And How We Can Make It Happen fra 2017, The Corruption of Capitalism: Why Renters Thrive and Work Does Not Payfra 2016 og selvfølgelig hovedværket The Precariat: The New Dangerous Classfra 2011.

 Anders Fogh Jensen er en dansk filosof, forfatter og foredragsholder. Han har i sin forskning blandt andet beskæftiget sig med arbejdsmarkedsforhold, senest med bogen Pseudoarbejde fra 2018. Her præsenterer han sammen med antropologen Dennis Nørmark en tese om, at en betragtelig del af det arbejder, der udføres på forskellige arbejdspladser, i bund og grund er nytteløst og værdiløst – altså såkaldt pseudoarbejde.

Oplev denne Future Talk på Heartland, torsdag d. 30. maj.

 

 

Future Talks er støttet af Lundbeckfonden.

April 16, 2019