Gina Rippon & Mikkel Wallentin

Are our brains gendered?

Professor Gina Rippon og lektor Mikkel Wallentin vil på Heartalnd se nærmere på vores hjerner, og hvad de røber om vores køn; for kan det fx passe, at mænds hjerner er mere logiske, og at kvinder er bedre til at multitaske?

Gina Rippon er Englands førende forskere inden for kognitiv neurovidenskab med særligt fokus på køn og kønsforskelle. I bogen Gendered Brain: the new neuroscience that shatters the myth of the female brainpåviser hun, at biologen ikke spiller nogen afgørende rolle for forskellene på kvindelige og mandlige hjerner.

Mikkel Wallentin er lektor i kognitiv neurovidenskab ved Aarhus Universitet. Han bruger hjerneskanningsteknikker til at undersøge forholdet mellem sprog og hjerne, herunder med fokus på kønsforskelle. Han har ligesom Gina Rippon udgivet en række bøger, senest bogen Sprogi serien Tænkepauser.

Samtalen bliver modereret af filosof, journalist og forfatter Torben Sangild. Torben Sangild er tidligere kulturforsker nu freelancer med fast tilknytning til Zetland. Han bevæger sig over et utal af emner og medier og har blandt andet skrevet en række artikler om psykologi og hjerneforskning, inklusive en Zetland-artikel om Gina Rippons bog The gendered Brain. Sangild beskriver sig selv som oplysningsmenneske med en særlig interesse for det menneskelige sind og dets frembringelser.

Oplev denne samtale på Future Talks-scenen, fredag, d. 31. maj

 

 

Future Talks er støttet af Lundbeckfonden.

April 16, 2019