Laura Nirider, Steven Drizin & Tine Fischer

WHAT HAPPENS WHEN REAL LIFE BECOMES ‘TRUE CRIME’?

To af forsvarsadvokaterne fra den Emmy-hædrede ”true crime”-serie ’Making a Murderer’ på Netflix, Laura Nirider og Steven Drizin gæster Heartland TALKS. I serien repræsenterer de begge den unge, dømte hovedperson Brendan Dassey. Advokat og juraprofessor Steven Drizin er en af grundlæggerne af Center on Wrongful Convictions of Youth ved Northwestern University Pritzker School of Law i Chicago, hvor Laura Nirider – ligeledes juraprofessor – fungerer som direktør. Sammen har de i årevis undervist og skrevet om, hvordan blandt andet unge mennesker bliver manipuleret til falske tilståelser.

På dette års festival skal de tale med Tine Fischer, der grundlagde CPH:DOX i 2003 og har drevet festivalen til at blive en af verdens førende festivaler for dokumentarfilm. Sammen med Laura Nirider og Steven Drizin vil hun se nærmere på, hvordan medier som fx tv-serier, dokumentarfilm og sociale medier kan præge både retssager og andre store historier i samfundet.

Samtalen modereres af tv-ekspert og tidligere programchef på blandt andet TV 2, Keld Reinicke.

Tidspunktet for samtalen offentliggøres senere.

 

 

Heartland Talks er skabt i samarbejde med en række af Danmarks stærkeste forlag, bl.a. Gyldendal, Lindhardt & Ringhof, Gad, People’s Press og Informations Forlag.

April 11, 2019