Rane Willerslev & Jan Grarup

Arbejder vi helt forkert?
Moderator: Anja Bo

Siden museumsdirektør Rane Willerslev tiltrådte stillingen som direktør for Nationalmuseet i København den 1. juli 2017, er han kommet på fornavn med mange danskere gennem DR2-serien ”Ranes Museum”, hvor mange har forelsket sig i hans folkelige ydre og moderne ledelsesstil. 

På Heartland kan man møde Rane, når han under overskriften ”Arbejder vi alle sammen forkert?”taler med den verdenskendte fotojournalist Jan Grarup, der blev offentliggjort til TALKS-programmet i december sidste år. Det er to mennesker, som i lange perioder har arbejdet under ekstreme betingelser – Grarup f.eks. i humanitære brændpunkter overalt på jorden, og Willerslev f.eks. som pelsjæger i Sibirien og i dag som den nytænkende leder af Danmarks største museum. Hver for sig repræsenterer de modpoler til et normalt arbejdsliv og kan hjælpe os alle sammen til at reflekterer over, hvad det er for en arbejdskultur, vi lever i.

Samtalen modereres af Anja Bo, der i årevis har dækket arbejdsrelaterede historier, bl.a. som tidligere vært på DR2 Deadline og i et hav af interviews.

Da Jan Grarup blev offentliggjort i december 2018, udtalte TALKS-direktør Rasmus Quistgaard:

Jan Grarup er sådan en slags rockstjernefotograf; en af verdens mest efterspurgte fotografer og en kunstner, der har stærke meninger om sit arbejde. Han er berømt for at opsøge nogle menneskers mest sårbare livssituationer rundt omkring i verden. Man sidder med åben mund, når man ser hans billeder, og det gentager sig faktisk, når han fortæller om, hvordan han skød sine billeder.”

Oplev denne samtale i Talks-teltet på Heartland om lørdagen, d. 1. juni.

 

Heartland Talks er skabt i samarbejde med en række af Danmarks stærkeste forlag, bl.a. Gyldendal, Lindhardt & Ringhof og Informations Forlag.

March 7, 2019