Kim Leine & Ahmed Akkari

Hvad er danske værdier i dag?
Moderator: Adam Holm

Den dansk-norske forfatter Kim Leine har siden debuten i 2007 med den selvbiografiske roman ”Kalak” høstet et imponerende antal litterære priser (bl.a. De Gyldne Laurbær i 2012, Nordisk Råds litteraturpris i 2013 og senest Kronprinsparrets Kulturpris sidste år). Leines beskriver typisk livet i periferien i det danske samfund. De underholdende og dramatiske situationer fra hans bøger stammer ofte fra Grønland, og det er bl.a. i dette ”indefra og udefra-blik” på Danmark, at Kim Leine har noget til fældes med Ahmed Akkari.

 Leine skal tale med den allerede offentliggjorte debattør og forfatter Akkari om, hvad vi egentlig forstår ved danske værdier i dag. Akkari har udover sin rolle i den verdensberømte karrikaturstrid tilbragt store dele af sit liv i Mellemøsten og på Grønland, hvor han nærmest begravede sig i det lokale bibliotek for bedre at kunne forstå sit eget ståsted.

Debatten modereres af journalist og radiovært Adam Holm, der har behandlet danske værdier som emne i en række radio- og TV-udsendelser, bl.a. i DR’s ”Adam og Eva” (2018).

Da vi i december offentliggjorde Ahmed Akkari udtalte TALKS-direktør Rasmus Quistgaard:
“Vi er meget glade for at præsentere Ahmed Akkari i vores Talks-program. Akkari er jo landkendt fra sin tid under karikaturstriden, men har skrevet et par fantastisk interessante bøger i de år, der fulgte efter. Jeg spår, at han er ved at blive en betydelig stemme i Danmark, men nu bare fra en helt anden vinkel end tidligere.

OBS: Denne Heartland Talk afholdes i Future Talks-teltet om lørdagen, d. 1. juni.

Heartland Talks er skabt i samarbejde med en række af Danmarks stærkeste forlag, bl.a. Gyldendal, Lindhardt & Ringhof og Informations Forlag.

March 7, 2019