Rasmus Munk, Alchemist

Desværre har Rasmus Munk måtte aflyse sin workshop på Tasteland Stage i år. Dette beklager vi.

Rasmus Munk (f. 1991) er chefkok og medejer af gourmetrestauranten Alchemist, som han åbnede i 2015 i København, og som snart genåbner i nye og større lokaler på Refshaleøen.

Rasmus Munk er opvokset i Randers og var ifølge ham selv forudbestemt til at blive alt andet end kok. Skæbnen ville dog noget andet for Rasmus, der på en vens opfordring startede i et kokkeforløb på Silkeborg Teknisk Skole direkte efter 9. klasse. Kokkefaget åbnede en helt ny verden for ham og efter flere år i udlandet – blandt andet som assisterende køkkenchef på Michelin-restauranten North Road i London – blev Rasmus som blot 22-årig chefkok på restaurant TreeTop i Vejle. Her begyndte Rasmus at kombinere ingredienser, teksturer og smage på nye måder. Det førte til åbningen af Alchemist på Østerbro i København i 2015.

På Heartland 2019 kan man møde Rasmus Munk, når han holder oplæg på Tasteland-scenen. Rasmus Munk har en ambition om at flytte grænserne for, hvad et måltid kan være ved at skabe sanselige helhedsoplevelser i dét, som Alchemist kalder Holistic Cuisine. På Alchemist sættes måltidet i scene ud fra dramaturgiske principper, og teatrets virkemidler bruges til at italesætte oplevelsen med kunsten og maden som det indholdsmæssige fokus. På Tasteland kan du høre Rasmus fortælle om måltidets dramaturgi, at tilberede mad med alt fra torskeøjne til selvlysende penicillin og visionerne om at skabe et køkken, der kan forandre verden.

January 31, 2019