#21 Heartland podcast: Jørgen Leth x Merete Pryds Helle

Den samtale du skal til at høre nu, blev optaget live på Heartland i sommer, og er en samtale mellem de to forfattere Jørgen Leth og Merete Pryds Helle. De taler om, hvad Danmark er for en størrelse – hvad er danskhed og hvad kvalificerer en dansker, og hvem bestemmer, hvad der definerer disse. Diskussionerne om ”danskhed”, ”danskerne” og ”dansk” har domineret det offentlige rum i mange år, og dagsordenen er præget så eftertrykkeligt af politikere, at det kan være svært at tage ordene i munden-uden en politisk bismag. Derfor var det blandt andet idéen med denne samtale at opsøge et andet, kvalificeret sprog om det at være dansk i dag fra to af Danmarks største kunstnere.

Samtalen er modereret af Michael Thouber.

Indtil vi får servicen op og køre igen, kan du lytte via dette link.

Heartland Talks er skabt i samarbejdemed en række af Danmarks bedste forlag, bl.a. Gyldendal, Lindhardt & Ringhof og Tiderne Skifter.

December 21, 2018