Jan Grarup

Den verdenskendte fotograf Jan Grarups billeder fra krigs- og konfliktzoner har gået verden rundt. Han er blevet kåret som Årets Pressefotograf fem gange og har vundet et hav af priser for sine fotografier, herunder otte priser ved World Press Photo og Årets Pressefoto fem gange. I 2017 udgav han den anmelderroste fotobog And Then There Was Silence og udgiver i 2019 erindringsbogen Hvor jernkorsene gror – En krigsfotografs erindringersammen med forfatter Jakob Fälling.

Jan Grarup er sådan en slags rockstjernefotograf; en af verdens mest efterspurgte fotografer og en kunstner, der har stærke meninger om sit arbejde. Han er berømt for at opsøge nogle menneskers mest sårbare livssituationer rundt omkring i verden. Man sidder med åben mund, når man ser hans billeder, og det gentager sig faktisk, når han fortæller om, hvordan han skød sine billeder,” siger Rasmus Quistgaard.

 

Heartland Talks er skabt i samarbejde med en række af Danmarks stærkeste forlag, bl.a. Gyldendal, Lindhardt & Ringhof og Informations Forlag.

December 18, 2018