Jonathan Franzen

”Can literature survive technology?”
Moderator: Martin Krasnik

Dette spørgsmål vil Jonathan Franzen forsøge at besvare og diskutere sammen med moderator, Martin Krasnik. Jonathan Franzen er en af tidens mest indflydelsesrige forfattere med internationale bestsellere som The Corrections og Freedom, og er første hovednavn på Heartland TALKS 2019.

Franzen fik sit internationale gennembrud i efteråret 2001 med romanen The Corrections. Bogen blev oversat til 35 forskellige sprog og blev en bestseller over hele verden. Alene i USA solgte bogen næsten én million eksemplarer og modtog bl.a. den prestigefyldte National Book Award, en af Englands ældste bogpriser The James Tait Black Memorial Prize, mens han var en af de tre finalister ved Pulitzer-prisen i 2002.

I 2010 udgav han Freedom, som straks blev en international bestseller. Bogen er af New York Times blevet kaldt ”a masterpiece of American fiction”, mens også Barack Obama og Oprah Winfrey har rost værket. Som følge af udgivelsen var Jonathan Franzen under overskriften ”Great American Novelist” på forsiden af anerkendte TIME Magazine, hvilket ellers sker yderst sjældent for nulevende forfattere.

September 12, 2018