DITTE GANTRIIS

OM VÆRKET
Ditte Gantriis
Carpe Diem. 2018
Glas skulptur, stearin skulptur, roser og performative indsalg

Gantriis udstiller tre dekorative opsatser af værker, der komplementerer Renæssance-havens hemmelige, forførende og maleriske karakter. Værkerne hylder og fremkalder en klassisk begærsopfattelse. Begær er ikke et behov, som eksempelvis sult og tørst, men en jagt på et objekt eller stemning, der fuldender vores subjektivitet og selvforståelse. Vi begærer ikke direkte, men gennem andre. Vores begær er at blive begæret af den anden.

Gantriis har arbejdet med at forstærke forskellige symbolikker og forførende stemninger, der allerede findes i haverummene. Slotshaven som et ‘lyst og fritids’-rum, der symboliserer lethed, fritid, magt og begær. Et fortryllende rum. Gantriis tydeliggør gennem opsatserne og værkerne begæret som et overdrevet og humoristisk genkendeligt visuelt system, som vi kan lade os drage ind i, indtil det når sit eget bristepunkt. Vi oplever måske begæret som noget personligt, men i virkeligheden er det indfiltret i et hav af forskellige positioner, livsstils-definitioner og social anseelse. Gantriis’ værker smelter sammen med havens arkitektur og stemning og undersøger herved begæret som en formel form og en underliggende struktur, der former vores oplevelser og relationer.

Performativt musisk indslag: Opstår med 30 minutters interval fredag d. 1 juni mellem kl. 10.00-14.00 og lørdag d. 2 juni mellem kl. 10.00-14.00.

OM KUNSTNEREN
Ditte Gantriis arbejder som billedkunstner med at blotlægge de visuelle strategier, der implicit ligger i de ting, vi i hverdagen omgiver os med. Gennem hybride installationsværker, der kombinerer forarbejdede designobjekter, interiørelementer, maleri, prints, m.m., undersøger hun det æstetiske – med alt hvad det indebærer af produktionsprocesser, forbrug, forførelse, nydelse, fiktioner og kulturelle/sociale længsler. Gantriis’ værker italesætter vores æstetiske kultur som et subtilt system af betydninger, som vi ubevidst navigerer efter og forholder os til – både på et individuelt og emotionelt plan, men også i et bredere kulturelt og politisk perspektiv.

Ditte Gantriis’ værker har gennem de senere år været vist på flere gallerier, udstillingssteder og museer herhjemme og i udlandet, bl.a. Statens Museum for Kunst, Kunsthal Charlottenborg, Mostyn Museum, SALTS, Hester Gallery, Frutta Gallery, David Dale Gallery, Jupiter Artland og Westfallischer Kunstverein.

 

February 27, 2018