JULIE ANDEM & ADAM PRICE

Talks Tent, fredag d. 1. juni kl. 12.00

HAR DE STORE TV-SERIER ET SAMFUNDSANSVAR?
Moderator: Ane Cortzen

De store TV-serier er i dag nogle af de mest succesfulde kulturprodukter i verden. Tidligere blev de sjældent anmeldt, taget alvorligt eller anerkendt for deres kvalitet på samme måde som fx romaner eller ”rigtige” film. Det er ved at ændre sig. De store TV-serier er i dag nogle af de stærkeste fortolkere af, hvordan vi kan/bør opleve fx politikere, journalister, embedsmænd (tænk på fx House of CardsThe Wire el. Borgen) eller vores medmennesker i fx familien, parforholdet eller venskaber (tænk fx på SKAM).

Groft sagt alle samfundsgrupper ser serierne, og det er ofte mange timer, folk tilbringer i selskab med karaktererne i deres yndlingsserier, så det er logisk at spørge, hvordan TV-serierne fremstiller verden for os, og hvilket ansvar fx manuskriptforfatterne har.

Adam Price har skabt Borgen, der er en af de mest succesfulde, danske TV-serier de sidste mange år og handler om en mere eller mindre fiktiv dansk, kvindelig statsminister. Julie Andem har skabt den norske hit-TV-serie SKAM. Samtalen modereres af Ane Cortzen, der er kendt for en lang række programmer og podcasts om bl.a. TV.

 Foto: Christian Geisnæs
Foto: Christian Geisnæs
February 1, 2018