SLAVOJ ŽIŽEK

Talks Tent, lørdag d. 2. juni kl. 15.00

WHAT IS HAPPENING WITH SEX IN OUR WORLD?
I samtale med Adam Holm

I denne samtale uddyber og forklarer den verdenskendte, slovenske filosof Slavoj Žižek, hvad han mener om de måder, vi moderne mennesker har sex på, drømmer om sex eller håndterer det i vores kultur, film og via ny teknologi. Sex er ikke bare lyst eller kærlighed, men hænger sammen med alt muligt andet i vores kultur og er blandt andet tæt knyttet til vores forbrug.

Slavoj Žižek er blevet kaldt filosofiens Elvis Presley, og det er i hvert fald rigtigt, at han er en dygtig performer, der har udtrykt sig i et nærmest manisk tempo i mere end et halvt hundrede bøger samt artikler, interviews og debatter over det meste af verden.

Han blev født i Ljubljana i 1949 og har en doktorgrad i filosofi og har desuden studeret psykoanalyse i Paris. Slavoj Žižek er hadet af nogle og elsket af lige så mange. På den amerikanske højrefløj er han blevet kaldt verdens farligste intellektuelle. Det er i hvert fald rigtigt, at ”den slovenske gigant” er en af de skarpeste iagttagere af vores senkapitalistiske samfund og den efterhånden globale populærkultur, der står i kø for at fylde vores bevidsthed.

Adam Holm (f. 1969) er journalist og ph.d. i moderne historie. Han er blandt andet kendt som vært på DR2 Deadline og har desuden skrevet en række bøger og lavet radio om utroskab og de intrikate betingelser, som moderne parforhold er underlagt.

February 1, 2018