GÜNTER WALLRAFF & KRISTIAN HUSTED

Talks Tent, fredag d. 1. juni kl. 10.30

WHO HAS THE RIGHT TO HUMAN RIGHTS?
Moderator: Marc-Christoph Wagner

Under denne samtale vil Günter Wallraff tale tysk, men moderator Marc-Christoph Wagner vil foretage løbende oversættelser.

Den legendariske, tyske journalist Günter Wallraff møder i denne samtale den danske forfatter og dramatiker Kristian Husted. Udgangspunktet er de seneste års migrations- og flygtningestrømme og de europæiske landes håndtering af migranter og flygtninge. Samtalen forsøger at invitere til et mere overordnet blik på disse højaktuelle diskussioner, end den danske presse sædvanligvis anlægger; dvs. at sætte parentes om politikernes for/imod-debatter og starte med en række grundlæggende spørgsmål fx: Hvordan opleves flygtningestrømmen indefra? Hvordan opleves hverdagen som gæstearbejder i Tyskland? Har alle mennesker menneskerettigheder?

Günter Wallraff (f. 1942) er kendt for i lange perioder at have forklædt sig, fx med mørke pupiller, sminke og tøj for at kunne gå undercover på udvalgte arbejdspladser eller i sociale miljøer. Særligt berømt blev han efter sine beretninger fra ”bunden af samfundet”, hvor han observerede livet som somalier og tyrkisk gæstearbejder i Tyskland.

Kristian Husted (f. 1976) er en dansk dramatiker og forfatter, der i 2018 udgav bogen Vahid, der er en førstehåndsberetning fra livet som flygtning. Husted påtog sig identiteten som iraneren Vahid, der påbegyndte rejsen op gennem Europa fra Lesbos i Grækenland, videre ad Balkan-ruten og til sidst endte i et dansk asylcenter.

Marc-Christoph Wagner (f. 1970 i Berlin) er en tysk korrespondent med speciale i politisk idéhistorie og har siden 2004 dækket Norden for tysk radio og tv, ARD. Wagner har desuden været vært på Louisiana Live siden 2015 og blev i 1999 tildelt EPP-gruppens mediepris i Det Europæiske Parlament.

Denne Heartland Talk præsenteres med støtte fra Goethe Institut Dänemark.

February 1, 2018