YOGA for DIGNITY er et koncept, der ønsker at mobilisere flere mennesker i kampen mod tortur i samarbejde med Yoga på Vesterbro. I Danmark arbejder DIGNITY - Danish Institute Against Torture med rehabilitering af torturoverlevere og andre traumatiserede flygtninge. DIGNITY er specialiseret i behandling af traumer og som led i behandlingen er der fokus på krop og åndedræt, netop som i yoga. Festivalgæsterne får en unik mulighed for at joine yogaklasserne, opnå velvære og fordybelse i den smukkest tænkelige scenografi. Vi har yogamåtter til de hurtige og ellers medbring gerne din egen måtte.

Tidspunkter, stilarter og underviser: 

Fredag aften
Kl. 19.00-20.00: Kundalini yoga, Illona Marquard er underviser. 

Lørdag
Kl. 10.15 - 11.15: Yinmind, Louise Grønbeck underviser
Kl. 12.15 - 13.15: Hatha, Lars Damkjær underviser
Kl. 16.00 - 17.00: Vinyasa, Sandra Heavey underviser. 

Søndag
Kl. 10.15 – 11.15: Yinmind, Lars Damkjær underviser
Kl. 11.45 – 12.45: Hatha, Louise Grønbeck underviser
Kl. 14.00 – 15.00: Vinyasa, Sandra Heavey underviser

 

Beskrivelser:

Kundalini yoga - Bevægende meditativ yoga

Kundaliniyoga er en holistisk yogaform som forener dynamiske yogaserier med åndedrætsteknikker, meditationer og mantraer.
Stilarten er flere tusind år gammel og kaldes for bevidsthedens yoga, fordi den på en sikker og systematisk vis stimulerer energien i kroppen, vækker vores sanser og giver en oplevelse af nærvær. Denne yogaform balancerer nervesystemet og giver øget vitalitet og velvære.

 

Yinmind - Meditativ blid yoga.

Fusion af yin yoga og mindfulness. 

I yin yoga skærpes sanserne, når vi bringer opmærksomheden mod den subtile og somatiske oplevelse i kroppen imens vi observerer sindets tendenser og bringer dermed den meditative tilstand ind i vores yoga praksis. Ikke drevet af konkurrence og præstation, men motiveret af nysgerrighed, åbenhed og en dogme-fri yoga. 

Yin yoga øger mobiliteten i kroppen ved at strække bindevæv og ledbånd i længere holdte stillinger.

 

Hatha - Mobilitet og styrkende yoga

Stillingerne, som anvendes i Hatha yoga, er fysisk udfordrende og er designet til at strække, styrke og tone kroppen. I timerne står vi længere tid i en stilling med fokus på at bruge alle muskelgrupperne og teste din koncentration.
Hatha er den perfekte introduktion til yoga for at dykke ned i de basale stillinger og afslapningsteknikker.

 

Vinyasa - Styrkebaseret flow yoga.

Til Vinyasa kombinerer vi bevægelse og åndedræt for at producere et flow af stillinger, der fører fra den ene stilling til den næste for at opbygge varme og stimulere nervesystemet.
Vinyasa tager det grundlæggende i Hatha yoga og tilføjer et legende element. Denne stilart er for dig, der ønsker at udforske mere komplekse positurer – såsom omvendte stillinger og armbalance