YOGA FOR DIGNITY

YOGA for DIGNITY er et koncept, der ønsker at mobilisere flere mennesker i kampen mod tortur i samarbejde med Yoga Vesterbro. I Danmark arbejder DIGNITY - Danish Institute Against Torture med rehabilitering af torturoverlevere og andre traumatiserede flygtninge. DIGNITY er specialiseret i behandling af traumer, og som led i behandlingen er der fokus på krop og åndedræt - netop som i yoga. Heartlands gæster får med YOGA for DIGNITY en unik mulighed for at deltage i yogaklasserne og opnå velvære og fordybelse i de smukkest tænkelige omgivelser på Egeskov Slot. Vi har yogamåtter til de hurtige og ellers medbring gerne din egen måtte.

Tidspunkter og undervisere

Fredag d. 1. juni
Kl. 10.15 - 11.15: Yinmind (meditativ yoga), Louise Grønbeck underviser
Kl. 12.15 - 13.15: Hatha (slow yoga), Nanna Wagner underviser
Kl. 14.00 - 15.00: Vinyasa (flow yoga), Sandra Heavey underviser

Lørdag d. 2. juni
Kl. 10.15 – 11.15: Yinmind (meditativ yoga), Illona Marquard underviser
Kl. 12.15 - 13.15: Hatha (slow yoga), Nanna Wagner underviser
Kl. 14.00 - 15.00: Vinyasa (flow yoga), Sandra Heavey underviser

 

Om yoga-stilarterne

Yinmind - Meditativ blid yoga
Fusion af yin yoga og mindfulness. 
I yin yoga skærpes sanserne, når vi bringer opmærksomheden mod den subtile og somatiske oplevelse i kroppen, imens vi observerer sindets tendenser og dermed bringer den meditative tilstand ind i vores yogapraksis. Ikke drevet af konkurrence og præstation, men motiveret af nysgerrighed, åbenhed og en dogme-fri yoga. Yin yoga øger mobiliteten i kroppen ved at strække bindevæv og ledbånd i længere holdte stillinger. 

Hatha - Mobilitet og styrkende yoga
Stillingerne, som anvendes i Hatha yoga, er fysisk udfordrende og er designet til at strække, styrke og tone kroppen. I timerne står vi længere tid i en stilling med fokus på at bruge alle muskelgrupperne og teste din koncentration. Hatha er den perfekte introduktion til yoga for at dykke ned i de basale stillinger og afslapningsteknikker. 

Vinyasa - Styrkebaseret flow yoga
Til Vinyasa kombinerer vi bevægelse og åndedræt for at producere et flow af stillinger, der fører fra den ene stilling til den næste for at opbygge varme og stimulere nervesystemet. Vinyasa tager det grundlæggende i Hatha yoga og tilføjer et legende element. Denne stilart er for dig, der ønsker at udforske mere komplekse positurer – såsom omvendte stillinger og armbalance-øvelser. 

Yoga.jpg
Heartland Festival Erik Cheng_51.jpg
_MG_8668.jpg
yoga2.jpg