VELUX

Omkring 1,2 milliarder mennesker lever i dag uden adgang til elektricitet. VELUX Gruppen og den socialøkonomiske virksomhed Little Sun, grundlagt af kunstner Olafur Eliasson og ingeniør Frederik Ottesen, samarbejder om at bringe rent, bæredygtigt og prisoverkommeligt lys til områder i Afrika uden adgang til elektricitet. Dette sker ved hjælp af Natural Light solcellelampen.

Det startede med en international designkonkurrence i november 2014, hvor Natural Light-projektet udfordrede designstuderende til at bryde grænser, dele drømme og forestille sig fremtidige løsninger, der kunne forsyne mennesker med bæredygtigt lys i dele af verden uden adgang til elektricitet. Vinderne af designkonkurrencen blev to argentinske studerende, Mariana Arando og Luca Fondello.

Siden da har Natural Light projektet distribueret mere end 50.000 solcellelamper i Zambia, Zimbabwe, Sierra Leone og Malawi. Her arbejder projektet sammen med lokale NGO’er, der hjælper med distribution af lampen og træner lokale iværksættere i at sælge lampen. Hver iværksætter får til at starte med et antal gratis lamper, som de kan sælge. Herefter har de økonomi til at kunne købe flere lamper, skabe en profit for dem selv og dermed være i stand til at forsørge deres egen familie. På denne måde skaber projektets forretningsmodel både beskæftigelse, vækst i lokalsamfundene og forbedrer leveforholdene i områder uden elektricitet.

Du kan støtte projektet ved at købe en lampe. For hver lampe du køber, donerer du automatisk en til lokalsamfund i Afrika uden adgang til elektricitet. Heartland Festival støtter Velux Gruppens indsats, og derfor kan du købe Natural Light solcellelampen på campingområdet under Heartland Festival 2018. 

Læs mere: www.velux.com/our-company/natural-light

Partnerpic_-velux.jpg