ANDERS HØJLUND ANDERSEN x MICHEL POULSEN

Spørgetime: Mød de nye landmænd

Denne workshop giver dig en enestående mulighed for at gå i dialog med både din sidemand og to driftige og nytænkende landmænd om, hvad landbrug er og kan være. Efter en kort summen i salen om din og din sidemands holdning til landbrug, vil Anders og Michel introducere hver deres personlige historie og syn på landbrug med udgangspunkt i hver deres bedrift. Herefter inviterer de til dialog og spørgetime: Hvad vil du gerne tale med din landmand om? Hvad er dit eget forhold til landbrug og hvilke spørgsmål, synes du, er relevante at få besvaret eller diskuteret?

Anders Højlund Andersen driver landbruget Øhave ved Svendborg på Fyn. Michel Poulsen driver Søtoftes Jordbrug på Midtsjælland. Fælles for begge økologiske bedrifter er et stærkt fokus på mikroliv og jordens regenerering og åbne gårde med levende bånd mellem kunde og bonde. 

CLAUS HATTESEN (HATTENSENS KONFEKTFABRIK)

Claus’ workshop er for dig, der vil smage og lytte. Fortællingen om at åbne café, ismejeri, fiskerestaurant, et lille hotel og nu produktionen af lakridskonfekt er en fortælling fra Ærøskøbing om iværksætteri og lokal forankring. Der vil være flere smagepauser undervejs med fokus på håndholdt lakridskonfekt fra Hattesens Konfektfabrik.

Claus Hattesens driver cafe, hotel, restaurant, ismejeri og konfektfabrik på Ærø. Hans lakrids er kendt blandt branchefolk som Danmarks bedste lakridskonfekt, og nu får du chancen får at smage på herlighederne, når han gæster Tasteland Stage. Claus Hattesen er manden bag Aroma Is, som du kan finde på festivalpladsen.

Hattesen.jpg

DAVID CARSTEN PEDERSEN X NIKOLAJ JUEL

Denne workshop handler om jægerens ambivalente forhold til dyrene, og om alle kødspiseres etiske udfordring: Kan du se din egen mad i øjnene? Publikum inviteres til at deltage i flåning og partering af en friskt nedlagt råbuk under kyndig vejledning af Nikolaj Juel. Blandt smagsprøverne er tatar fra råvildt. Efter workshoppen kan du lave vildtkebab over bålet sammen med de to værter.

David Carsten Pedersen er karismatisk tv- og radiovært (kendt fra Jagttegn på Radio24syv og Vildmanden på TV2). Nikolaj Juel driver Walk on the wild side, som arrangerer ture, hvor deltagerne tilbereder råvarer fra egen jagt, fiskeri og sankning.

IMG_1473.jpg
IMG_1477.jpg

EVARIST MARCH, EL CELLER DE CAN ROCA

Spanske Evarist March er gastro-botanisk rådgiver for den trestjernede Michelinrestaurant El Celler de Can Roca, hvor han hjælper dem med at introducere vilde planter i gourmet-cuisine. Han er biolog og specialiseret i økoturisme og anvendt botanik og stifter af Natural Walks. Han har konsulentprojekter flere steder i verden med fokus på gastro-botanik, sundhed og økoturisme.

 Foto: Daniel Ojeda

Foto: Daniel Ojeda

JOHN WRIGHT X THOMAS LAURSEN

I denne workshop er de vilde urter og planter i fokus. Du smager cocktails med vilde urter og prøver måske selv at blande og tilsmage. Hør om sankning (indsamling af råvarer i naturen) og om at arbejde professionelt med at bringe vilde råvarer fra naturen til tallerkenen på toprestauranter.

Den populære britiske tv-personlighed John Wright er kendt som botanisk ekspert i tv-programmet River Cottage og har de sidste 15 år været toneangivende sanker og formidler af vild mad.

Thomas Laursen er en af Danmarks dygtigste sankere. Han er desuden kok, iværksætter, foredragsholder og jæger. Han står bag Wildfooding, der leverer vilde planter, bær, rødder, svampe mm. til en række toprestauranter i Danmark – f.eks. de nu så berømte og berygtede orangemyrer til Noma.

 Foto: Steve Goodwin

Foto: Steve Goodwin

KIM MØLLER-ELSHØJ, NYBORG DESTILLERI

Som gæst til denne workshop får du mulighed for at dufte til og smage på helt unikke fadprøver fra udvalgte fade fra Nyborg Destilleri; nogle whiskyer, nogle rom’er. Kim Møller-Elshøj vil fortælle om whiskyens tilblivelse med fokus på (fynsk) træs helt essentielle rolle i tilblivelsen. 

Kim Møller-Elshøj, som har business-baggrund i store virksomheder, men har også knoklet som lærling og rundviser på Isle of Arran Distillery og driver i dag Nyborg Destilleri. Her forener han de to verdener i arbejdet som både blender og storyteller. 

 Foto: Robert Wengler

Foto: Robert Wengler

 Foto: Robert Wengler

Foto: Robert Wengler

MATT ORLANDO x HENNING WIESINGER

Workshop om det menings- og værdifulde i at bringe produktion af råvarer og måltider helt tæt sammen. Hør nørden i hver ende af værdikæden – landmanden og restauratøren – fortælle om samarbejdet mellem Steensgård og Restaurant Amass – og smag undervejs på resultatet!

Henning Wiesinger skaber på principlandbruget Steensgaard – ikke langt fra Heartland og Egeskov – en klar sammenhæng mellem tårnhøj kødkvalitet, dyrevelfærd, stolte slagtetraditioner og respekt for naturen.

Matt Orlando arbejder med tilsvarende principper på Restaurant Amass i København. Ambitionen dér er at servere gastronomi og inspirerende atmosfære uden at gå på kompromis med ansvarligheden gennem hele produktionen.

Tasteland-MattOrlando.jpg

MIKKEL FRIIS-HOLM

Denne workshop udfordrer dine smagsløg og din chokoladeetik. Som deltager får du svar på, hvordan man laver verdens bedste chokolade, og på hvordan du undgår slavebørn i din chokoladekage. Gennem en værdiladet beretning om produktionen af chokolade, eksemplificeret gennem flere smagninger, får deltagerne et indblik i de enorme forskelle, der findes i chokoladeproduktionen – fra etikken til smagen.

Mikkel Friis-Holm er femdobbelt verdensmester i chokolade, og hans delikate og intense chokolade er på menuen på Michelin-restauranter rundt om i hele verden. Friis-Holms kakaobønner købes direkte hos nøje udvalgte bønder og produceres med fokus på smag og minutiøst håndværk på hans egen fabrik i Lejre.

 

Mikkel Friis-Holm.jpg