ANDERS HØJLUND ANDERSEN x MICHEL POULSEN

Spørgetime: mød de nye landmænd
Mød de unge landmænd Anders fra Øhave og Michel fra Søtoftes Jordbrug. De driver begge en ny type økologiske landbrug. Landbrug med fokus på mikroliv i jorden og levende bånd mellem kunde og bonde. De vil fortælle om deres bedrifter og invitere til spørgetime, under temaet; hvad er landbrug, og hvordan kan det se ud.

CLAUS HATTESEN (HATTENSENS KONFEKTFABRIK)

Den driftige lakridsproducent fra Ærø vil dele ud af sine oplevelser med Hattesens Konfektfabrik. Claus Hattesens lakrids er kendt blandt branchefolk som Danmarks bedste lakridskonfekt, og nu får du chancen får at smage på herlighederne, når han gæster Tasteland Stage. Claus Hattesen er også manden bag den lækre Aroma Is fra Ærø, som du kan finde på festivalpladsen.

Hattesen.jpg

DAVID CARSTEN PEDERSEN X NIKOLAJ JUEL

Den karismatiske tv- og radiovært David Carsten Pedersen (kendt fra Jagttegn på Radio24syv og Vildmanden på TV2) medbringer en ny-skudt råbuk, der skal flås og parteres live. Publikum inviteres til at deltage i processen under kyndig vejledning af kokken Nikolaj Juel, kendt fra Walk on the wild side, og der er mulighed for at smage bl.a. råvildt tatar. Undervejs stilles gæsterne over for den etiske udfordring, som alle kødspisere ifølge jægeren bør stille sig selv; ville du kunne se din egen mad i øjnene? Efter oplægget er det muligt for deltagerne at lave vildtkebab sammen med Nikolaj Juel og David Carsten Pedersen over bålet.

Denne workshop handler om at se sin mad i øjnene, og hvad det vil sige at være jæger og naturmenneske i en moderne kontekst. David Carsten Pedersen fortæller levende og dedikeret om det ambivalente forhold, som jægeren har til byttet, hvor respekten for dyret og glæden over dets eksistens vejer mindst lige så tungt som værdien af det kød, som er resultatet af en succesfuld jagt.

IMG_1473.jpg
IMG_1477.jpg

EVARIST MARCH, EL CELLER DE CAN ROCA

Spanske Evarist March er gastro-botanisk rådgiver for den trestjernede Michelin-restaurant El Celler de Can Roca, hvor han hjælper dem med at introducere vilde planter i gourmet-cuisine. Han er biolog og specialiseret i økoturisme og anvendt botanik og stifter af Natural Walks. Han har konsulentprojekter rundtomkring i Latinamerika og i Europa med fokus på gastro-botanik, sundhed og økoturisme. Hvor andre ser landskaber, finder Evarist March en række naturressourcer og deres forhold til territoriet og ophav.

 Foto: Daniel Ojeda

Foto: Daniel Ojeda

JOHN WRIGHT X THOMAS LAURSEN

Den populære britiske tv-personlighed John Wright indtager fredag og lørdag aften Tastelandscenen og laver vilde cocktails til og sammen med Heartlands publikum. Han er bl.a. kendt som botanisk ekspert i tv-programmet River Cottage og har de sidste 15 år været en af de mest toneangivende sankere (indsamling af råvarer i naturen) og vilde madformidlere. Han har desuden udgivet bøger sammen med bl.a. Hugh Fearnley-Whittingstall.

Thomas Laursen er Danmarks bedste sanker - en evne han tager i brug, når han arbejder som urtesamler, kok, iværksætter, foredragsholder og  jæger. Han står bag Wildfooding, der leverer vilde planter, bær, rødder, svampe mm. til en række toprestauranter i Danmark – herunder Noma, Amass, AOC, Geranium, Relæ, Barr, Manfreds, Geist, La Banchina samt Mielcke og Hurtigkarl mfl. For mange går han under navnet "myremanden", da det i sin tid var ham, der introducerede Noma-folkene til de nu så berømte og berygtede orangemyrer.

 Foto: Steve Goodwin

Foto: Steve Goodwin

KIM MØLLER-ELSHØJ, NYBORG DESTILLERI

Som gæst til denne session på Tastelandscenen vil man få mulighed for at dufte til og smage på helt unikke fadprøver fra udvalgte fade fra Nyborg Destilleri; nogle whiskyer, nogle rom’er. Kim Møller-Elshøj vil fortælle om whiskyens tilblivelse med fokus på det lokale: lokale byg og egetræsfade lavet af fynsk eg - og herunder om træs helt essentielle rolle i tilblivelsen af whisky. 

Kim Møller-Elshøj har på den ene side arbejdet med business for bl.a. TDC, B&O, Instituttet for Fremtidsforskning og eBay, og på den anden har han knoklet som lærling i destilleriet og rundviser på Isle of Arran Distillery. På Nyborg Destilleri forenes disse to verdener til nær perfektion, hvor han arbejder som blender & storyteller. Kim Møller-Elshøj står for produktudviklingen - herunder lagring og blending af whisky og rom. Han er strateg, marketing- og pressemand og står for rundvisninger i destilleriet.

 Foto: Robert Wengler

Foto: Robert Wengler

 Foto: Robert Wengler

Foto: Robert Wengler

MIKKEL FRIIS-HOLM

Mikkel Friis-Holm er femdobbelt verdensmester i chokolade, og hans delikate og intense chokolade er på menuen på Michelin-restauranter rundt om i hele verden. Mikkel Friis-Holm har nøje udvalgt sine kakaobønner, som han køber direkte hos landmændene, og selve transformationen fra bønner til gourmetchokolade finder sted på Friis-Holms egen chokoladefabrik i Hvalsø. Nu får Heartlands gæster mulighed for at smage på den prisvindende chokolade og opleve mester-chocolatien på Tasteland Stage til sommer.

Følg med i Mikkel Friis-Holms chokoladeeventyr på hans Instagram.

Mikkel Friis-Holm.jpg