SKRALDESORTERING 

HEARTLAND FESTIVAL har en ambition om at sortere alt sit skrald og med tiden blive så bæredygtig som muligt. Som ny festival starter vi ud i det små for at lære om processerne og blive klogere på hvad der virker bedst. Med årene bliver tiltagene større og mere omfattende.
I år vil Heartland festival i samarbejde med UngEnergi Odense om at forsøge sig med en bedre håndtering af skraldet der produceres på årets festival. Projektet tager udgangspunkt i det affald der produceres af boderne, som vil blive sorteret i forskellige fraktioner for en bedre genanvendelse kan foretages. Yderligere vil vi teste med forskellige tiltag, hvorledes skraldesortering kan implementeres på den resterende del af festivalpladsen. Derfor vil der på årets festival kunne opleves enkelte installationer på festivalpladsen og campingområdet med fokus på skraldesortering. Med årene er målet at have skraldesortering på hele pladsen for både boder og publikum.

UngEnergi har en lokalafdeling på Fyn. Det er derfor lokale frivillige der på Heartland Festival er med til at sikre at egeskoven holdes grøn! Det sikres bedst ved at den enkelte gæst på festivalen har let adgang til at komme af med sit skrald - og samtidig har mulighed for at bidrage til et fornuftigt ressourceforbrug igennem den skralde sortering, som er hjertet af tanken bag skraldespandene der vil findes på Heartland festival i år. Sammen er vi derfor med til at sikre et eventyrligt Egeskov og en festival i smukke rammer.

Oplad din smartphone via solceller!
Udover skraldesortering som primært projekt, så afprøves et mindre solcelle projekt også på campingområdet. På årets festival vil UngEnergi tilbyde muligheden for at producere sin egen solcelle mobil-oplader. Kom forbi deres workshop på campingpladsen, og få hjælp med at bygge din helt egen oplader. Udover dette kan i høre mere om hvem UngEnergi er og hvad de står for.

Hvis du er overnattende gæst på Heartland festival 2017, og har medbragt eget telt, tager vi gerne imod telte mm. når festivalen takker af for i år. Genstande fra festivalpladsen indleveret til UngEnergi, bliver videreformidlet til velgørende initiativer og telte mm. får derved et forlænget liv!
 

Om UngEnergi
UngEnergi startede i 2012, da en gruppe engagerede unge fra VedvarendeEnergi tog på en messe på et gymnasium. Der blev de mødt af en overflod af unge, der gerne ville gøre en forskel for en mere bæredygtig verden, men ikke vidste hvordan de skulle gøre en reel forskel. I dag har UngEnergi bredt ud og er repræsenteret i alle landets regioner.

UngEnergi er et netværk af unge, som arbejder for at samle en hel generation om at standse klimaforandringerne og arbejde sammen for en bæredygtig verden. Dette sker kun igennem unges engagement, da det er dem, der er nøglen til at vende klimaforandringerne.

UngEnergi fokuserer på aktiviteter, der viser, hvordan vi kan reducere CO2‐udledning, øge anvendelsen af vedvarende energikilder og et ansvarligt brug af planetens ressourcer. Med aktiviteterne viser vi, hvordan Du og jeg kan gøre en forskel for en bæredygtig verden.


UngEnergi sætter fokus på, hvad DU kan gøre
UngEnergi arbejder ud fra troen på, at alle unge gerne vil gøre en forskel. UngEnergi arbejder derfor med bæredygtighed igennem alt fra koncerter, lobbyisme, talks og kurser til flashmobs, installationer og konkrete råd til, hvordan man med en lille indsats kan gøre en stor forskel. UngEnergi arbejder helt fra talerstolen i Folketinget til gadeplanet i din lokale by, dvs. både oppefra og ned og nedefra og op.

UngEnergi Odense ønsker alle en god Heartland festival! Lad os sammen holde Egeskoven grøn. J Vi ses!


Ønsker du mere info om UngEnergi?
Læs mere om UngEnergi på deres hjemmeside

Facebook
Følg med i hvad der foregår i dit lokalområde ved at finde din lokale UngEnergi afdeling.
UngEnergi & UngEnergi Odense

Snapchat & Instagram
Under Heartland festival vil i kunne følge med i vores arbejde på snapchat og instagram - find os ved at søge på UngEnergi

Youtube
Se og hør de unge frivillige forklare deres tanker bag UngEnergi, og hvorfor vi findes lige her