SHECANPLAY (PODCAST) LIVE

I denne samtale mødes den svenske sangskriver og musiker Jenny Wilson, direktør for kommunikation og public affairs i musikselskabernes brancheorganisation IFPI Lasse Lindholm og journalist Dorte Toft og taler om kvinder i kulturlivet i almindelighed og i musikbranchen i særdeleshed. Den overordnede problematik, der skal diskuteres er, hvordan kvinder får mere fodfæste i bands, på hitlisterne, på festivalplakaterne og hvordan vi som samfund kan gøde jorden for den næste generation. Jenny Wilson repræsenterer en kvinde, der har succes som musiker, Lasse Lindholm den branche, der er med til at beslutte, hvordan musikbilledet skal se ud, og Dorte Toft har bl.a. i Politiken beskrevet, hvordan vi skal opfordre alle - på tværs af køn - til at tage ansvar for den næste generations muligheder. Et tiltag, som har inspireret denne live-podcast, er ”community’et” SheCanPlay, som er startet af to erfarne kvinder fra musikbranchen og har til formål at give helt unge kvinder mulighed for at få adgang til undervisning, mentorer og gratis masterclass’ af nogen af Danmarks bedste musikere og producere.

Lasse Lindholm er direktør for kommunikation og public affairs i musikselskabernes brancheorganisation IFPI. Lasse har beskæftiget sig professionelt med musik i mere end 20 år. Han har en fortid som rapper i 90’er-gruppen Hvid Sjokolade og som A&R og product manager på et stort musikselskab. Dermed har Lasse også en omfattende indsigt i musikbranchens procedurer og logikker.

Journalist Dorte Toft er nok mest kendt for at have pustet bedrageren Stein Bagger i nakken og for viden om kunstig intelligens, robotter og anden teknologi, men hun har også brugt år på at udforske de ubevidste fordomme, der kan spænde ben for piger og kvinder i alt fra den mandsdominerede teknologibranche til universiteterne samt i erhvervs- og kulturlivet.

Den prisvindende svenske sangerinde Jenny Wilson har gennem sin 20-årige musikkarriere været med til at skrive og co-producere først for sit band First Floor Power, som udgav to albums inden Jenny forlod bandet for at give sig i kast med sit første soloalbum. Love and Youth udkom på The Knife’s pladeselskab Rabid Records i 2005. Fra det album fik hun et hit med nummeret Let My Shoes Lead Me Forward, som blev spillet på repeat den sommer. Love and Youth cementerede i den grad Jenny Wilson som en stærk DIY-personlighed på den skandinaviske indie-scene. Siden har hun skrevet og produceret yderligere 3 albums; Hardships fra 2007, Demand The Impossible fra 2013 og i år udkom så albummet EXORCISM, som hun har fået store anmelderroser for.