EGESKOV

I mere end 460 år har Egeskov Slot ligget smukt placeret i det sydfynske landskab. Navnet Egeskov stammer oprindeligt fra en gård af samme navn. I dag er slottet anerkendt som Europas bedst bevarede vandborg, hvor grevefamilien Ahlefeldt bor.

Alle naturinteresserede vil betragte Jagtstuen og Jagtgangen som en lækkerbisken, og det var her på slottet, at Jomfru Rigborg sad indespærret fem år, fordi hun var kommet i ulykke med kammerjunker Rosenkrantz.

Den enestående Riddersal rummer vidnesbyrd om en tid, hvor uoverensstemmelser afgjordes ved pistol-duel, og også den nuværende greve Michael Ahlefeldt. har såmænd forsvaret sin hustrus ære på denne vis.

 

HAVERNE

Tidens mange hemmelighedsfulde haverum afgrænsedes af klippede hække i lind, bøg eller avnbøg. De mest voluminøse af disse hække er i dag så høje, som træer og rager otte meter til vejrs.

Et af slotsparkens klenodier, den gamle labyrint fra 1730, er anlagt som “legeplads” for adelsfamilien, et sanseligt fristed for herskabet og slottets tilrejsende sommergæster. 

Egeskov blev i 2012 premieret med EUROPEAN GARDEN AWARD, som bedste udviklede og restaurerede have i Europa.

CNN Travel har i 2013 fundet Egeskovs haver som en af de 12 mest spektakulære haver i verden. 

I 2013 pg 2014 har de besøgende vurderet kvaliteten af Egeskov så højt, at Egeskov på tripadvisor har opnået Certifikate Of Excellence / Travellers Choice.

Anlægget omkring det gamle slot kaldes hyppigt for “Danmarks flotteste have” og i 2006 kunne Egeskov modtage “Havens Dags Pris”