SOLEIMA FT. DARK MATTERS (PRXJECTS)

Soleima er navnet på den danske sangerinde og sangskriver, der i løbet af det sidste år har fået både hjemlandet og omverdenen til at spidse øre. På baggrund af bare tre singler, har Soleima formået at opnå anerkendelse fra et utal af etablerede internationale medier så som BBC Radio 1, Noisey og I.D Magazin samt etablerede danske medier som Soundvenue, Politiken og DR P3. Hendes senestesingler ‘Cracks’ og ‘Breathe’, har fået radio airplay rundt omkring i Europa, og ‘Cracks’ blev P3’s uundgåelige i Danmark.

Soleima er på alle måder sin egen artist med et stærkt D.I.Y.-gén, der placerer hende i popmusikkens yderkant. Universet er underspillet og befinder sig i grænselandet mellem melankoli og håb. Selvom Soleima til tider behandler tunge emner i hendes tekstunivers, så leveres numrene i en face-to-face form med sangerindens meget særegne og unikke vokal, der netop gør hendes musik nærværende og vedkommende. Soleima beskriver selv musikken som ‘Garage-Pop’, mens musikmagasinet Noisey omtaler Soleima’s musik som mødet mellem FKA Twigs og Grimes på den bedst tænkelige måde.   

Koncerten er en del af et større kunstnerisk samarbejde med kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz omkring den visuelle fortolkning af Soleima's musikalske univers. Som en del af dette samarbejde har Soleima og Prxjects arbejdet med Dark Matters, og sammen har de skabt Soleima’s visuelle tour, der præmieres i år på Heartland 2017. Læs mere om samarbejdet på prxjects.com.