FRANCIS AND THE LIGHTS

Francis And The Lights spiller sin første og eneste danske koncert den kommende sommer på Heartland Festival. Bag kunstnernavnet står Francis Farewell Starlite, og han har den seneste tid leget med nogle musikkens helt store stjerner. Senest har han været med til at producere det nye Frank Ocean album, og så har han dette efterår hittet med ”Friends” hvor Bon Iver er featuring. Lyden af Francis And The Light er harmonisk kvalitetspop med fintskårne musikalske detaljer, som er præget af en komponeret og inderlig vokal. 

AUGUST ROSENBAUM (PRXJECTS)

Navnet August Rosenbaum er endnu ikke kendt for de fleste, men den danske pianist og komponist har været en del af nogle af de største successer på den danske musikscene i de seneste år. Han har bl.a. turneret verden som music director for Quadron, skrevet strygerarrangementer for MØ og spillet klaver på Rhye’s album Woman. I 2017 udkommer August Rosenbaum længe ventede soloprojekt på det danske label Tambourhinoceros. Musikken er produceret af Robin Hannibal. Oplev verdenspremieren live på Heartland Festival d. 4. juni. Koncerten er en del af et større kunstnerisk samarbejde med Mercedes-Benz's kulturlaboratorium Prxects. Se mere om samarbejdet med August Rosenbaum og andre artister på prxjects.com 

 

GREGORY PORTER

Gregory Porter er ét af de største navne på den internationale jazzscene lige nu. Hans medrivende attitude, fantastiske rytme og store vokal gør ham – trods sin unge alder – til hvad man kan kalde en maskulin pendant til Aretha Franklin. Den 44-årige præstesøn og tidligere football-spiller Gregory Porter er en ‘late bloomer’ på jazzhimlen, men har gang i et gigantisk gennembrud netop nu med en tidløs blanding af jazz og soul. Sidst man kunne opleve ham herhjemme var i sommers på Copenhagen Jazz Festival, hvor han var et af hovednavnene. 

 

THE CINEMATIC ORCHESTRA

The Cinematic Orchestra er en britisk musikgruppe skabt af Jason Swinscoe i 1999. Med deres debutalbum Motion viste The Cinematic Orchestra for første gang sine stemningsfulde og emotionelle numre i en kombination af jazz og electronica og især hittet ”To Build A Home” fra 2007 gjorde gruppen til et verdensnavn. The Cinematic Orchestras musik er karakteriseret ved improvisation og filmiske elementer, som efter udgivelsen af koncert-konceptet In Motion (2009) er blevet en integreret del af deres musiske fremtoning. Jason Swinscoe er musikgruppens kunstneriske leder, der foruden ham består af tidligere DJ FOOD-medlem Patrick Carpenter, Luke Flowers, Tom Chant, Nick Ramm, Stuart McCallum og Phil France. 

 

SORT SOL

Sort Sol behøver næppe nogen større introduktion for et dansk publikum, da de siden begyndelsen som Sods for 35 år siden har henrykket det danske rockpublikum med albums som Dagger & Guitar og Glamourpuss og hits som "Holler High", "Next Century" og "Let Your Fingers Do the Walking". Der er garanti for en intens og poetisk musikoplevelse i de smukke omgivelser på Egeskov Slot når det legendarsike orkester indtager Heartland Festival søndag aften.

ALEX VARGAS

Navnet Alex Vargas er på alles læber. Den fremadstormende danske sanger har ramt tusindvis af musikelskere med sin futuristiske soul, både i ind- og udland. Senest slog den talentfulde Vargas for alvor sit navn fast herhjemme, da han vandt den fornemme pris ’Årets Danske Solist’ ved dette års Danish Music Awards. 

Det har allerede været et vildt år 2016 for Alex Vargas, hvis anmelderroste debut-EP, ’Giving Up The Ghost, satte kursen mod nye højder for sangeren. Siden januar måned har EP¹en, og ikke mindst singlen ’Shackled Up’, hittet på hitlisterne herhjemme og flere steder rundt om i Europa, hvor det iørefaldende blend mellem elektroniske elementer og akustiske instrumenter, som er kendetegnende for Vargas’ futuristiske soul, har ramt tusindvis af musikelskere.

Tidligere på efteråret udgav Vargas singleforløberen ’Higher Love’ til et kommende album, som på blot 10 dage rundede 1 million streams på Spotify. ’Higher Love’ blev samtidig sendt afsted som P3’s Uundgåelige og har siden taget plads i Top 10 på den danske Airplay Chart. 

 

GLEN HANSARD

Den irske singer-songwriter Glen Hansard slutter sig også til festivalens musikprogram. Udover en solokarriere med to studiealbums er han kendt som frontfigur i rockbandet The Frames og den ene halvdel af folk-duoen The Swell Season. Glen Hansard henter blandt andet inspiration fra en af vor tids største kunstnere, Leonard Cohen, som verden desværre måtte tage afsked med i november 2016

PÅ DANSKE LÆBER

For nylig har en række danske musikere hyldet Cohen med showet På Danske Læber, som har været en stor succes i både Aarhus og København, og som nu kan opleves for sidste gang på Fyn under Heartland Festival. Her fortolker Steffen Brandt, Tina Dickow, Jens Unmack, Claus Hempler, Oh land, Niels Skousen, John Guldberg (Laid Back), Bisse, Nikolaj Nørlund og Katinka Cohens stemningsfulde, rørende og magiske sange.