THE FLAMING LIPS

Med 33 års repertoire er der få sider af rockens univers, som amerikanske The Flaming Lips ikke har rørt ved. Med vilde live shows, der igennem årene har indeholdt alt fra alienkostumer og konfetti til helkropsballoner og lysinstallationer, er forsanger Wayne Coyne og resten af bandet blevet associeret med en outreret variation af 60'erne og 70'ernes psykedeliske rocktradition. Det var med albummet ”Yoshimi Battles the Pink Robots”, at The Flaming Lips i 2002 opnåede bred anerkendelse og i særdeleshed med sangen ”Do You Realize?” markerede The Flaming Lips sig på rockens verdenskort. Inden for det seneste år har bandet gjort sig særligt bemærket med et eksperimentelt samarbejde med popstjernen Miley Cyrus. Så forvent et spektakulært show, når The Flaming Lips indtager scenen på Heartland Festival.

MARK RONSON (DJ)

Tænk på et hit fra det sidste årti og der er stor sandsynelighed for at Mark Ronson har siddet på producerstolen. Kendt for at have opdaget Amy Winehouse. Respekteret for albums som ”Version” og dette års ”Uptown Funk” med blandt andet Bruno Mars på gæstevokal. Berygtet for at gå i danseskoene på alle og enhver er Mr. Ronson den uovertrufne trumpf til enhver fest. Således også når han med to fladhjul af lak spiller op til den store nattefest og til den lyse morgen på årets Heartland Festival. 

"Hvert enkelt nummer på albummet føles nærmest singleværdigt i sig selv. Hvis Daft Punk kunne forføre hele verden til at sluge deres pseudopatinerede disco råt med ‘Random Access Memories’, så er der simpelthen ingen grund til, at denne plade ikke også skulle kunne blive en regulær kioskbasker. For her er der virkelig tale om noget, der transcenderer funkens vanlige, udslidte mælkechokolade-adjektiver – det lækre og cremede. Det er funk med følelse og finesse." - Soundvenue

MICHAEL KIWANUKA

Med sin guitar, en håndfuld strygere og en vokal med en hjerteskærende soulet karakter har britiske Michal Kiwanuka bragt lyden af 60'ernes amerikanske soul ind i det nye årtusind. En lyd der i 2012 sikrede ham den ærefulde Sound of the Year-pris som BBC giver til den mest lovende artist i britisk musikliv. Og når sammenligningerne er så betydningsfulde navne som Bill Withers, Van Morrison og Otis Redding er der god grund til at lytte godt efter, når Michael Kiwanuka stemmer i til sang. Det gjorde selveste Jack White i hvert fald, hvilket resulterede i udgivelsen af EP'en 'You've Got Nothing Left to Loose' i 2014 under White's pladeselskab Third Man Records. White selv producerede også EP'ens titelnummer. Selv har sangeren ikke været i Danmark siden en udsolgt koncert i Store Vega i 2012. Så det er tiltrængt at vi byder den folkede soulsanger tilbage til sit danske publikum til sommer. 

Den 27. maj udkommer Michael Kiwanukas 2. album der har fået titlen "Love & Hate". Første single fra albummet hedder "Black Man In A White World" og er ude nu.

EDITORS

Lige siden udgivelsen af debutpladen 'The Back Room' i 2005 har britiske Editors været frontløbere for den anden bølge af post-punk, i stil med bands som Interpol og Cold War Kids. Med deres særlige kombination af yndefuldt støjende lydmure og melodiøse rocknumre har bandet i snart ti år erobret store dele af verden. Bandet har med hitsingler som 'Smokers Outside the Hospital Doors' og 'Munich' formået på unik vis at kanalisere den klare inspiration fra Joy Division ud i storladne kompositioner og i særdeleshed igennem forsanger Tom Smiths patosklingenden vokal. Der er garanti for dybtfølt post-punket rock når Editors for første gang i fire år besøger Danmark.

ANNE LINNET

Ingen anden dansk sanger og sangskriver har som Anne Linnet printet sig ind i generationer af danskeres musikalske forståelse. Med hits som "Smuk & Dejlig", "Glor På Vinduer", "Barndommens Gade", "Tusind Stykker" og "Forårsdag" har hun ageret soundtrack til vores liv i mere end 40 år og hendes sange fremstår i dag lige så aktuelle som nogensinde før. Med Anne Linnet på scenen får Heartland Festival en samlende musikalsk oplevelse der med garanti vil vække tårer og begejstring hos publikum uanset alder musikalsk opdrag.

LÅPSLEY

Den kun 19-årige Låpsley er en af Englands mest lovende stjerner. Allerede efter udgivelsen af hendes første EP, 'Monday', blev Låpsley booket af radiovært Zane Lowe til Glastonbury Festival i 2014. Herefter skrev hun kontrakt med det anerkendte britiske pladeselskab XL Recordings. I oktober var hendes single "Hurt me" Ugens Uundgåelige på P3, og i marts 2016 udkom hendes debut-album, der blev anmeldt til 5 stjerner af Gaffa. Låpsley er klassisk skolet og kan spille både obo, guitar og klaver. Trods sine britiske rødder har Holly Lapsley Fletcher valgt å'et i sit navn på grund af en forkærlighed for de skandinaviske lande.

THOMAS DYBDAHL

En mand. En guitar. Norske fjelde og masser af melankolsk patina. Der findes en helt speciel opskrift på den gode singer/songwriter og den har Thomas Dybdahl fra vores søsterland fundet og forfinet over de sidste mange år. Med et trofast dansk fanfølge er det ikke svært at se hvor Dybdahl passer ind. Især ikke hvis man lytter til sange som ”Cecilia” der emmer af autentisk skønhed og charme. Vi glæder os til norsk forførelse. 

Thomas Dybdahl er en af Skandinaviens mest talentfulde sangere og sangskrivere,
men det er først og fremmest live, hans lys skinner stærkere end de este andres.
Således har de danske anmeldere for vane at være yderst rundhåndede, når der kastes stjerner efter en Thomas Dybdahl koncert, som det er sket efter både Vega, Roskilde Festival, Northside Festival og Train, for bare at nævne nogle af de spillesteder og festivaler, der i løbet af de seneste år har haft besøg af ”hele Danmarks yndlingsnordmand”.

Alt tyder altså på, at vi ikke kan få nok af Thomas Dybdahl, og for de, der vil opleve – eller genopleve den norske crooner, har muligheden igen i 2016, hvor han spiller på Heartland Festivalen.

SUN KIL MOON

SUN KIL MOON - et folk rock band fra San Francisco centreret omkring sanger og guitarist Mark Kozelek. Spillede i juli 2015 en udsolgt koncert på det københavnske spillested Bremen. GAFFA gav 5 stjerner og Politiken 6 hjerter, og Politiken kaldte ved den lejlighed albummet "Benji" fra 2014 for et mesterværk, hvor "Kozelek blander dagbog, familiekrønike og erindringskunst i uforlignelig sangskrivning."


SUSANNE SUNDFØR

Med tre førstepladser på den norske hitliste har Susanne Sundfør forlængst forført nordmændene, og hun har gennem de seneste år markeret sig som en af Nordens mest interessante performere. Sidste år udgav hun sit sjette album, “Ten Love Songs”, der af anmelderne blev rost til skyerne, og Sundfør spillede siden en koncert på Roskilde Festivals Avalon-scene, hvor teltet var proppet til bristepunktet. 

WHOMADEWHO

Thomas Barfod, Jeppe Kjellberg og Thomas Høffding som tilsammen danner københavnske WhoMadeWho må siges at bestride den uofficielle Danmarksrekord i flest koncerter i flest verdensdele. Bandet har efter eget udsagn spillet på alle kontinenter, på nær Afrika, siden de blev dannet i 2003. Over årene er det blevet til en bunke EP'er og tre i fuldlængde udgivelser der alle har været med til at cementere bandets position som et af Danmarks mest eftertragtede livenavne. WhoMadeWho blander electronica, pop og rock i et sammensurium af indtryk, alle med det klare formål at sætte gang i den helt store fest. Bandets alsidige lyd kommer fra de tre medlemmers erfaring fra forskellige dele af musikmiljøet. Tydeligst er dog indvirkningen fra den elektroniske musik, som har resulteret i en hel del remixes fra bandets side. Blandt andet har WhoMadeWho remixet Franz Ferdinand og New Young Pony Club og er selv blevet remixet af internationale navne som Hot Chip, Peaches og Digitalism. Den store fest er med WhoMadeWho sikret til årets Heartland Festival.

LOVE SHOP

Love Shop er sin helt egen og ganske særlige skæbne i dansk rock. To tredjedele af bandets grundlæggere - mundharpevirtousen og sangeren Henrik Hall og guitaristen og produceren Hilmer Hassig - er her desværre ikke mere, men alligevel står bandet så smukt og stærkt som nogensinde og altid med de to som usynlige medspillere ved koncerterne. Bandet fejrer sit 25-års jubilæum med opsamlings albummet "Evergreen - Best Of", samt en yderst ærlig biografi.

 

KWAMIE LIV

Hun spillede sin debutkoncert på dansk jord til et arrangement i koncerthuset for lidt over et år siden. Men dansk/zambiske Kwamie Liv har allerede store bedrifter i bagagen som bl.a. et samarbejde med rapperen Angel Haze om sangen 'Pleasure This Pain' og en koncert på den stort anlagte Pitchfork Festival i Paris samt nominering til P3 Guld Talentprisen. Musikmagasinet Soundvenue har omtalt hendes musik som ”M.I.A.’sk favela-pop med Lana del Reys døsigt forførende vokal”.