LCD SOUNDSYSTEM

Amerikanske LCD Soundsystem gav i september hele tre udsolgte koncerter på Store VEGA i København. Anmelderne kaldte koncerterne for ”spektakulære” og skrev at ”LCD Soundsystems musik passer perfekt til koncertformatet”; en enkelt stillede sågar spørgsmålet: ”Er LCD Soundsystem tidens bedste band?” 

Der er derfor skruet helt op for forventningerne, når bandet med karismatiske James Murphy i spidsen indtager næste års Heartland. Med sig har de deres spritnye album American Dream, som er bandets første album, siden de otte nuværende medlemmer fandt sammen i 2015 efter fire års pause. Musikken på albummet er ekstremt ærligt, eftertænksomt og trækker tydelige tråde til Murphys afdøde mentor og idol David Bowie, men mon ikke der nok også skal blive plads til mange af de hits, som de seneste 15 år har sat gang i dansefødderne over hele verden.

LCD LIVE PHOTO.jpg

PATTI SMITH & HER BAND

Amerikanske Patti Smith er en af vor tids største og vigtigste navne på den internationale musikscene. Hun er en sand rocklegende, hvilket blev understreget, da hun indtog en 47. plads på Rolling Stone Magazines liste over de 100 største artister siden fødslen af rock and roll og blev medlem af the Rock and Roll Hall of Fame i 2007. Kunstnere som Michael Stipe, Courtney Love og Madonna har udtalt, at de betragter Patti Smith som en af deres vigtigste inspirationskilder.

Når den 71-årige verdensstjerne indtager Egeskov Slot til sommer, er det med et bagkatalog bestående af 11 album fra de seneste godt 40 år. På Heartland kan punkrock-ikonet opleves i selskab med sit band, der består af guitaristerne Lenny Kaye og Jack Petruzzelli, den legendariske trommeslager Jay Dee Daugherty og Tony Shanahan på bas. Patti Smith vil spille numre fra hele sit imponerende bagkatalog; lige fra den eminente debut Horses i 1975 over det kommercielle gennembrud Easter og hitsinglen Because the Night i 1978 til det nyeste, anmelderroste album Banga fra 2012.

THE THE

Engelske The The vil optræde i Danmark for første gang siden 2000, når bandet gæster Egeskov Slot og Heartland Festivals tredje udgave fra 31. maj til 2. juni 2018.

Første navn på Heartland Festivals musikprogrammet er legendariske The The med den karismatiske og åbenhjertige Matt Johnson i front. Koncerten på festivalen markerer et comeback for The The, efter der har været forholdsvis stille om bandet i 15 år. I foråret fik man dog de første antydninger af, at der stadig var liv i The The, efter Matt Johnson samlede tropperne og i anledning af Record Store Day udgav singlen ”You Can’t Stop What’s Coming”. Sangen er en hyldest til Matts bror, Andrew ”Andy Dog” Johnson, der gik bort i januar 2016.

Singlen blev skrevet til dokumentarfilmen ”The Inertia Variations”, der handler om Matts DIY-radioprojekt, Radio Cineola. På det nye nummer har Matt Johnson teamet op med nogle tidligere bandmedlemmer: Zeke Manyika på percussion, James Eller på bas og den tidligere The Smith-guitarist Johnny Marr på guitar. Hvilken konstellation, man kan opleve Matt Johnson og The The i næste sommer, er endnu uklart, men sikkert er det, at gæsterne på Heartland Festival kan glæde sig til at opleve en karismatisk sanger med masser på hjertet, når The The optræder i Danmark for første gang siden 2000.

Med et bagkatalog, der inkluderer adskillige anmelderroste albums og hitlistesingler, er der lagt op til en fantastisk koncertoplevelse, hvor hovedattraktionen bliver de velskrevne og holdningsmættede tekster på mesterværker som ”The Beat(en) Generation”, ”Dogs of Lust” og naturligvis ”Heartland”, som Matt Johnson tidligere har omtalt som ”formentlig den bedste sang, jeg har skrevet.”

THE THE credit John Claridge.jpg

GRIZZLY BEAR

Det amerikanske rockband Grizzly Bear har de seneste ti-femten år markeret sig som en af de ypperste artister inden for psykedelisk folk-rock, og til sommer er de tilbage i Danmark for første gang siden 2012. 

Med sig har de deres nye, femte studiealbum Painted Ruins fra august i år, der ligesom deres tidligere udgivelser blev velmodtaget blandt anmelderne. Bandet, som består af fire yderst aktive musikere i sangskriver og frontmand Ed Droste, trommeslager Christopher Bear, producer og bassist Chris Taylor og vokalist og guitarist Daniel Rossen, slog oprindeligt igennem i 2006 med deres andet album Yellow House og har siden udgivet Veckatimest og Shields, som begge gik i top 10 på den amerikanske albumhitliste. Grizzly Bear er desuden kendt som et fænomenalt liveorkester, så gæsterne kan godt begynde at se frem til velkendte sange som Yet Again, Sleeping Ute og Two Weeks på næste års festival.

-images-uploads-gallery-Grizzly-Bear-Approved-Press-Photo-by-Tom-Hines-3.jpg

LYKKE LI

I 2018 er de 10 år siden, at svenske Lykke Li bragede ind på den internationale musikscene med debutalbummet Youth Novels. Den 31-årige skåning har siden da etableret sig som en af verdens dygtigste sopraner på hits som I’m Good, I’m Gone, I Follow Rivers og Get Some. Over de seneste år har Lykke Li fået sønnen Dion og etableret superbandet LIV med kollegaer fra blandt andre Peter Bjorn and John og Miike Snow. Men når Li Lykke Timotej Zachrisson besøger Heartland Festival 2018, er det i den velkendte soloudgave – og formentlig med ny musik på scenen. Rygterne vil at sangerinden lige nu arbejder på opfølgeren til den anmelderroste 2014-udgivelse I Never Learn, hvor hun for alvor vender tilbage til pop-rødderne fra debutpladen.

Lykke.jpg

er det nok største danske popnavn på verdensplan i disse år. For to uger siden udgav hun – ganske uventet – EP’en When I Was Young, der er hendes første udgivelse i tre år. MØ slog for alvor igennem i Danmark i 2014 med debutalbummet No Mythologies to Follow, og i årene efter fik hun sit internationale gennembrud, da hun gæstede Major Lazer på megahittene Lean On i 2015 og Cold Water med Justin Bieber i 2016. Når Karen Marie Ørsted indtager de smukke omgivelser ved Egeskov Slot næste sommer, er der lagt op til en eksplosiv og sveddryppende popfest båret frem af popsnedkerens stærke vokal på velkendte hits som Kamikaze, Pilgrim og Final Song.

Unknown.jpeg

RAG'N'BONE MAN

Britiske Rag’n’Bone Man – med det borgerlige navn Rory Graham – er en af de største soul-stemmer til at komme ud af Storbritannien de senere år. Det bevidste han blandet andet da han tidligere på året modtog en Brit Award for British Breakthrough Act og den prestigefyldte Brits Critics Choice award; en pris som tidligere er gået til blandt andre Adele, Sam Smith og Florence + The Machine. I februar udgav han debutalbummet Human, der i den første uge solgte over 117.000 eksemplarer i England, hvilket gør albummet til det bedst sælgende af en mandlig artist i dette årti. Human er også titlen på den 32-årige sangers gennembrudshit, der sidste år gik nummer 1 over hele Europa. Med Rag’nBone Man kan man se frem til en intens og kuldegysfremkaldende oplevelse på næste års Heartland Festival -  en koncert i selskab med manden, der ifølge anmeldere leverede ”den komplette oplevelse”, som ”vil gå over i historien som en af de bedste”, da han besøgte Danmark i sommer.

RnBM+approved+shot+(lo-res) (1).jpg

C.V. JØRGENSEN

Den danske legende C.V. Jørgensen behøver ingen nærmere introduktion. Det vidner billetsalget til hans kommende indendørs solo-turné om, hvor billetterne blev revet væk på få minutter, da de gik i salg i mandags. Turnéen markerer C.V. Jørgensens comeback til livemusikken efter otte års fravær.

Den 67-årige rockmusiker er en af landets dygtigste sangskrivere, og han har gennem mere end 40 år ageret soundtrack og inspiration for både musikelskere og nye danske musikere som Bisse, Aksglæde og Barselona. Han fik sit store gennembrud i 1977 med Storbyens små oaser med klassikere som Entertaineren og Bellevue, og i alt er det blevet til 12 studiealbums, tre livealbums og en lang række andre udgivelser. C.V. Jørgensens tekstunivers er kendetegnet ved at være samfundskritisk med en karakteristisk poetisk kant, hvilket nok er bedst eksemplificeret på albummet Tidens Tern, der i 2006 fik plads i Kulturministeriets Kulturkanon.

Unknown.jpeg

BENAL

Det har været et travlt efterår for rapper Benjamin og producer Albert i den elektroniske hiphop-duo Benal. Først udgav de deres andet studiealbum Hvis Det Virkelig Er Vigtigt til flotte anmeldelser og blot en uge efter stak de af med hovedprisen ved dette års P3 Guld. Nu kan de puste ud for en stund, inden man næste sommer kan opleve de fremadstormende danske drenge ved Egeskov Slot, når de gæster Heartland Festival. Med sig har de et unikt bastungt lydbillede, som med drengenes egne ord består af forskelligartet følsomhed, der helst skal få folk til at græde. Om den mission lykkes, må tiden vise, men med lyriske mesterværker som Uh Babe, Babelfisk og Hvor Går Du Hen (med Cecilie Noer) har de i hvert fald bevist, at de formår at skrive tekster, som taler direkte til sjælen.

Benal Press.jpg

CORY HENRY & THE FUNK APOSTLES

Det 30-årige keyboardorakel Cory Henry er muligvis den mest funklende nye stjerne på den internationale funk- og jazzscene. Han allerede i sine sene teenageår at turnerede han med store og forskelligartede artister som Bruce Springsteen, P. Diddy og Michael McDonald, men det var først i 2014, at startede sin solokarriere med det anmelderroste debutalbum First Steps. Siden har han udgivet endnu et velmodtaget album, The Revival fra 2016, der ligesom debuten trækker tråde tilbage til Henrys store forbilleder, legenderne Stevie Wonder og Curtis Mayfield. Cory Henrys live-optrædender er kendetegnet ved at være meget legende og innovative, så både jazz-kendere og nybegyndere kan forvente en helt unik oplevelse i selskab med den funklende stjerne fra Brooklyn.

Cory8.jpg

LISS

Den fremadstormende danske kvartet Liss brød igennem i 2016, da de endnu var teenagere. Blandt andre Pharrell Williams kastede sin kærlighed på den århusianske firkløver og gav dem airtime på sin radiokanal. Siden da har de udgivet den anmelderroste debut-EP med den meget passende titel First. De skulle eftersigende arbejde benhårdt på et debutalbum, så mon ikke der er masser af ny, dansevenlig pop at glæde sig til, når Liss indtager Egeskov Slot til sommer.

MARIE KEY

Det er to år siden, Marie Key senest kunne opleves i det danske koncertlandskab, men til sommer vender hun stærkt tilbage, når hun gæster dette års Heartland Festival. Med sig har hun et spritnyt album, hvorfra man allerede har kunnet lytte til singlerne Bruge dig, Giganter og senest Regn. Den danske singer-songwriter lover dog, at man vil få fornøjelsen af både ny musik og mere velkendte sange fra hendes omfangsrige bagkatalog.

MEW

Mew er en vaskeægte institution inden for dansk indierock. Med over 20 år på bagen og med sidste års syvende studiealbum Visuals i bagagen kan man godt glæde sig til at opleve en af landets dygtigste liveorkestre på sommerens Heartland Festival. Visuals markerer et nybrud for det rutinerede band, idet frontmand Jonas Bjerre denne gang har valgt at vende skriveprocessen på hovedet og lade Mews velkendte visuals danne udgangspunkt for musikken. Det har givet et drømmende, billedskabende album, som med garanti vil passe perfekt ind i Egeskovs magiske omgivelser.