LCD SOUNDSYSTEM

Amerikanske LCD Soundsystem gav i september hele tre udsolgte koncerter på Store VEGA i København. Anmelderne kaldte koncerterne for ”spektakulære” og skrev at ”LCD Soundsystems musik passer perfekt til koncertformatet”; en enkelt stillede sågar spørgsmålet: ”Er LCD Soundsystem tidens bedste band?” 

Der er derfor skruet helt op for forventningerne, når bandet med karismatiske James Murphy i spidsen indtager næste års Heartland. Med sig har de deres spritnye album American Dream, som er bandets første album, siden de otte nuværende medlemmer fandt sammen i 2015 efter fire års pause. Musikken på albummet er ekstremt ærligt, eftertænksomt og trækker tydelige tråde til Murphys afdøde mentor og idol David Bowie, men mon ikke der nok også skal blive plads til mange af de hits, som de seneste 15 år har sat gang i dansefødderne over hele verden.

LCD LIVE PHOTO.jpg

THE THE

Engelske The The vil optræde i Danmark for første gang siden 2000, når bandet gæster Egeskov Slot og Heartland Festivals tredje udgave fra 31. maj til 2. juni 2018.

Første navn på Heartland Festivals musikprogrammet er legendariske The The med den karismatiske og åbenhjertige Matt Johnson i front. Koncerten på festivalen markerer et comeback for The The, efter der har været forholdsvis stille om bandet i 15 år. I foråret fik man dog de første antydninger af, at der stadig var liv i The The, efter Matt Johnson samlede tropperne og i anledning af Record Store Day udgav singlen ”You Can’t Stop What’s Coming”. Sangen er en hyldest til Matts bror, Andrew ”Andy Dog” Johnson, der gik bort i januar 2016.

Singlen blev skrevet til dokumentarfilmen ”The Inertia Variations”, der handler om Matts DIY-radioprojekt, Radio Cineola. På det nye nummer har Matt Johnson teamet op med nogle tidligere bandmedlemmer: Zeke Manyika på percussion, James Eller på bas og den tidligere The Smith-guitarist Johnny Marr på guitar. Hvilken konstellation, man kan opleve Matt Johnson og The The i næste sommer, er endnu uklart, men sikkert er det, at gæsterne på Heartland Festival kan glæde sig til at opleve en karismatisk sanger med masser på hjertet, når The The optræder i Danmark for første gang siden 2000.

Med et bagkatalog, der inkluderer adskillige anmelderroste albums og hitlistesingler, er der lagt op til en fantastisk koncertoplevelse, hvor hovedattraktionen bliver de velskrevne og holdningsmættede tekster på mesterværker som ”The Beat(en) Generation”, ”Dogs of Lust” og naturligvis ”Heartland”, som Matt Johnson tidligere har omtalt som ”formentlig den bedste sang, jeg har skrevet.”

THE THE credit John Claridge.jpg

er det nok største danske popnavn på verdensplan i disse år. For to uger siden udgav hun – ganske uventet – EP’en When I Was Young, der er hendes første udgivelse i tre år. MØ slog for alvor igennem i Danmark i 2014 med debutalbummet No Mythologies to Follow, og i årene efter fik hun sit internationale gennembrud, da hun gæstede Major Lazer på megahittene Lean On i 2015 og Cold Water med Justin Bieber i 2016. Når Karen Marie Ørsted indtager de smukke omgivelser ved Egeskov Slot næste sommer, er der lagt op til en eksplosiv og sveddryppende popfest båret frem af popsnedkerens stærke vokal på velkendte hits som Kamikaze, Pilgrim og Final Song.

Unknown.jpeg

GRIZZLY BEAR

Det amerikanske rockband Grizzly Bear har de seneste ti-femten år markeret sig som en af de ypperste artister inden for psykedelisk folk-rock, og til sommer er de tilbage i Danmark for første gang siden 2012. 

Med sig har de deres nye, femte studiealbum Painted Ruins fra august i år, der ligesom deres tidligere udgivelser blev velmodtaget blandt anmelderne. Bandet, som består af fire yderst aktive musikere i sangskriver og frontmand Ed Droste, trommeslager Christopher Bear, producer og bassist Chris Taylor og vokalist og guitarist Daniel Rossen, slog oprindeligt igennem i 2006 med deres andet album Yellow House og har siden udgivet Veckatimest og Shields, som begge gik i top 10 på den amerikanske albumhitliste. Grizzly Bear er desuden kendt som et fænomenalt liveorkester, så gæsterne kan godt begynde at se frem til velkendte sange som Yet Again, Sleeping Ute og Two Weeks på næste års festival.

-images-uploads-gallery-Grizzly-Bear-Approved-Press-Photo-by-Tom-Hines-3.jpg

C.V. JØRGENSEN

Den danske legende C.V. Jørgensen behøver ingen nærmere introduktion. Det vidner billetsalget til hans kommende indendørs solo-turné om, hvor billetterne blev revet væk på få minutter, da de gik i salg i mandags. Turnéen markerer C.V. Jørgensens comeback til livemusikken efter otte års fravær.

Den 67-årige rockmusiker er en af landets dygtigste sangskrivere, og han har gennem mere end 40 år ageret soundtrack og inspiration for både musikelskere og nye danske musikere som Bisse, Aksglæde og Barselona. Han fik sit store gennembrud i 1977 med Storbyens små oaser med klassikere som Entertaineren og Bellevue, og i alt er det blevet til 12 studiealbums, tre livealbums og en lang række andre udgivelser. C.V. Jørgensens tekstunivers er kendetegnet ved at være samfundskritisk med en karakteristisk poetisk kant, hvilket nok er bedst eksemplificeret på albummet Tidens Tern, der i 2006 fik plads i Kulturministeriets Kulturkanon.

Unknown.jpeg