LCD SOUNDSYSTEM

Greenfield Stage, lørdag d. 2. juni kl. 22.30

Amerikanske LCD Soundsystem gav i september hele tre udsolgte koncerter på Store VEGA i København. Anmelderne kaldte koncerterne for ”spektakulære” og skrev at ”LCD Soundsystems musik passer perfekt til koncertformatet”; en enkelt stillede sågar spørgsmålet: ”Er LCD Soundsystem tidens bedste band?” 

Der er derfor skruet helt op for forventningerne, når bandet med karismatiske James Murphy i spidsen indtager næste års Heartland. Med sig har de deres spritnye album American Dream, som er bandets første album, siden de otte nuværende medlemmer fandt sammen i 2015 efter fire års pause. Musikken på albummet er ekstremt ærligt, eftertænksomt og trækker tydelige tråde til Murphys afdøde mentor og idol David Bowie, men mon ikke der nok også skal blive plads til mange af de hits, som de seneste 15 år har sat gang i dansefødderne over hele verden.

LCD LIVE PHOTO.jpg

VAN MORRISON

Greenfield Stage, fredag d. 1. juni kl. 20.00
Det nordirske musikalske ikon med det borgerlige navn Sir George Ivan Morrison er utvivlsomt en af de mest markante navne på den internationale musikscene. Og trods en karriere, som spænder helt tilbage til hans tidlige teenageår i slutningen af 50’erne, har Van Morrison formået konstant at holde sig aktuel gennem sin nyskabende og genrenedbrydende musikalske stil. En stil, hvor blues, rock, jazz og sågar keltisk folkemusik ikke nødvendigvis er modsætninger, men derimod kan danne grundlaget for nye, musikalske oplevelser, som både kan udfordre og fascinere enhver musikelsker på tværs af generationer.

Hans eklektiske stil blev senest illustreret i 2017, hvor ”Van the Man” udgav hele to nye studiealbum. Først Roll With the Punches, hvor han på 10 coversange og fem originaler dykker ned i bluesen, som har været en del af Van Morrisons repertoire siden hans tidlige karriere i bandet Them. Dernæst på den jazzede Versatile, som måske er den mest rammende titel for et Van-album nogensinde.

For Van Morrison kendetegnes om noget ved sin alsidighed, og der er derfor lagt op til en unik oplevelse, som alle kan samles om, når den ikoniske legende kan opleves med hits som Brown Eyed Girl, Here Comes the Night og Baby, Please Don’t Go på Heartland Festival til sommer.

Van Morrison_Bradley Quinn 2.jpeg

PATTI SMITH & HER BAND

Greenfield Stage, torsdag d. 31. maj kl. 22.00
Amerikanske Patti Smith er en af vor tids største og vigtigste navne på den internationale musikscene. Hun er en sand rocklegende, hvilket blev understreget, da hun indtog en 47. plads på Rolling Stone Magazines liste over de 100 største artister siden fødslen af rock and roll og blev medlem af the Rock and Roll Hall of Fame i 2007. Kunstnere som Michael Stipe, Courtney Love og Madonna har udtalt, at de betragter Patti Smith som en af deres vigtigste inspirationskilder.

Når den 71-årige verdensstjerne indtager Egeskov Slot til sommer, er det med et bagkatalog bestående af 11 album fra de seneste godt 40 år. På Heartland kan punkrock-ikonet opleves i selskab med sit band, der består af guitaristerne Lenny Kaye og Jack Petruzzelli, den legendariske trommeslager Jay Dee Daugherty og Tony Shanahan på bas. Patti Smith vil spille numre fra hele sit imponerende bagkatalog; lige fra den eminente debut Horses i 1975 over det kommercielle gennembrud Easter og hitsinglen Because the Night i 1978 til det nyeste, anmelderroste album Banga fra 2012.

 Foto: Steven Sebring

Foto: Steven Sebring

THE THE

Greenfield Stage, fredag d. 1. juni kl. 22.30
Vi er stolte over at præsentere legendariske The The med den karismatiske og åbenhjertige Matt Johnson i front. Koncerten på festivalen markerer et comeback for The The, efter der har været forholdsvis stille om bandet i 15 år. I foråret fik man dog de første antydninger af, at der stadig var liv i The The, efter Matt Johnson samlede tropperne og i anledning af Record Store Day udgav singlen ”You Can’t Stop What’s Coming”. Sangen er en hyldest til Matts bror, Andrew ”Andy Dog” Johnson, der gik bort i januar 2016.

Singlen blev skrevet til dokumentarfilmen ”The Inertia Variations”, der handler om Matts DIY-radioprojekt, Radio Cineola. På det nye nummer har Matt Johnson teamet op med nogle tidligere bandmedlemmer: Zeke Manyika på percussion, James Eller på bas og den tidligere The Smith-guitarist Johnny Marr på guitar. Hvilken konstellation, man kan opleve Matt Johnson og The The i næste sommer, er endnu uklart, men sikkert er det, at gæsterne på Heartland Festival kan glæde sig til at opleve en karismatisk sanger med masser på hjertet, når The The optræder i Danmark for første gang siden 2000.

Med et bagkatalog, der inkluderer adskillige anmelderroste albums og hitlistesingler, er der lagt op til en fantastisk koncertoplevelse, hvor hovedattraktionen bliver de velskrevne og holdningsmættede tekster på mesterværker som ”The Beat(en) Generation”, ”Dogs of Lust” og naturligvis ”Heartland”, som Matt Johnson tidligere har omtalt som ”formentlig den bedste sang, jeg har skrevet.”

THE THE credit John Claridge.jpg

GRIZZLY BEAR

Highland Stage, torsdag d. 31. maj kl. 21.00
Det amerikanske rockband Grizzly Bear har de seneste ti-femten år markeret sig som en af de ypperste artister inden for psykedelisk folk-rock, og til sommer er de tilbage i Danmark for første gang siden 2012. 

Med sig har de deres nye, femte studiealbum Painted Ruins fra august i år, der ligesom deres tidligere udgivelser blev velmodtaget blandt anmelderne. Bandet, som består af fire yderst aktive musikere i sangskriver og frontmand Ed Droste, trommeslager Christopher Bear, producer og bassist Chris Taylor og vokalist og guitarist Daniel Rossen, slog oprindeligt igennem i 2006 med deres andet album Yellow House og har siden udgivet Veckatimest og Shields, som begge gik i top 10 på den amerikanske albumhitliste. Grizzly Bear er desuden kendt som et fænomenalt liveorkester, så gæsterne kan godt begynde at se frem til velkendte sange som Yet Again, Sleeping Ute og Two Weeks på næste års festival.

-images-uploads-gallery-Grizzly-Bear-Approved-Press-Photo-by-Tom-Hines-3.jpg

LYKKE LI

Greenfield Stage, torsdag d. 31. maj kl. 19.30
I 2018 er de 10 år siden, at svenske Lykke Li bragede ind på den internationale musikscene med debutalbummet Youth Novels. Den 31-årige skåning har siden da etableret sig som en af verdens dygtigste sopraner på hits som I’m Good, I’m Gone, I Follow Rivers og Get Some. Over de seneste år har Lykke Li fået sønnen Dion og etableret superbandet LIV med kollegaer fra blandt andre Peter Bjorn and John og Miike Snow. Men når Li Lykke Timotej Zachrisson besøger Heartland Festival 2018, er det i den velkendte soloudgave – og formentlig med ny musik på scenen. Rygterne vil at sangerinden lige nu arbejder på opfølgeren til den anmelderroste 2014-udgivelse I Never Learn, hvor hun for alvor vender tilbage til pop-rødderne fra debutpladen.

Lykke.jpg

Greenfield Stage, fredag d. 1. juni kl. 01.00
MØ er det nok største danske popnavn på verdensplan i disse år. For to uger siden udgav hun – ganske uventet – EP’en When I Was Young, der er hendes første udgivelse i tre år. MØ slog for alvor igennem i Danmark i 2014 med debutalbummet No Mythologies to Follow, og i årene efter fik hun sit internationale gennembrud, da hun gæstede Major Lazer på megahittene Lean On i 2015 og Cold Water med Justin Bieber i 2016. Når Karen Marie Ørsted indtager de smukke omgivelser ved Egeskov Slot næste sommer, er der lagt op til en eksplosiv og sveddryppende popfest båret frem af popsnedkerens stærke vokal på velkendte hits som Kamikaze, Pilgrim og Final Song.

 Foto: James J. Robinson

Foto: James J. Robinson

RAG'N'BONE MAN

Greenfield Stage, lørdag d. 2. juni kl. 19.45
Britiske Rag’n’Bone Man – med det borgerlige navn Rory Graham – er en af de største soul-stemmer til at komme ud af Storbritannien de senere år. Det bevidste han blandet andet da han tidligere på året modtog en Brit Award for British Breakthrough Act og den prestigefyldte Brits Critics Choice award; en pris som tidligere er gået til blandt andre Adele, Sam Smith og Florence + The Machine. I februar udgav han debutalbummet Human, der i den første uge solgte over 117.000 eksemplarer i England, hvilket gør albummet til det bedst sælgende af en mandlig artist i dette årti. Human er også titlen på den 32-årige sangers gennembrudshit, der sidste år gik nummer 1 over hele Europa. Med Rag’nBone Man kan man se frem til en intens og kuldegysfremkaldende oplevelse på næste års Heartland Festival -  en koncert i selskab med manden, der ifølge anmeldere leverede ”den komplette oplevelse”, som ”vil gå over i historien som en af de bedste”, da han besøgte Danmark i sommer.

RnBM+approved+shot+(lo-res) (1).jpg

SLOWDIVE

Highland Stage, Fredag d. 1. juni kl. 21.30
Efter 19 års pause vendte Slowdive tilbage på livescenerne i 2014, men det egentlige comeback kom med det længeventede og særdeles anmelderroste Slowdive-album sidste år. GAFFA skrev om albummet, at Slowdive ”indbyder atter til stjernekiggeri og drømmerier, som var de fra en anden verden”, mens Soundvenue kaldte albummet for ”det bedste album-comeback” og ”en fremragende opvisning i larmende og drømmende ekskursioner.” Soundvenue kvitterede ligeledes med de maksimale seks stjerner, da Slowdive gav koncert i DR Koncerhuset i 2017, så man kan se frem til at opleve et ”vitalt, vedkommende og overlegent” band, der ”på blændende vis lykkedes med alt.”

 Foto: Ingrid Pop

Foto: Ingrid Pop

ALEX CAMERON (MED ROY MOLLOY PÅ HORN)

Greenfield Stage, fredag d. 1. juni kl. 14.00
Den karismatiske high-concept artist Alex Cameron gæster også Heartland. Alex Cameron har skabt en persona, som nærmest svælger i fiaskoer og triste fortællinger om uopnåelige drømme, uløselige problemer og en verden i opløsning. Det til trods er Alex Cameron et særdeles underholdende bekendtskab på livescenen, og med albummet Forced Witness fra 2017 kan man godt glæde sig til en festlig oplevelse i selskab med den hudløst ærlige, sortseende australier.

 Alex Cameron og Roy Molloy. Foto: Cara Robbins.

Alex Cameron og Roy Molloy. Foto: Cara Robbins.

AV AV AV

Highland Stage, fredag d. 1. juni kl. 00.05
Supertrioen AV AV AV, som består af ELOQ, UNKWON og DJ Er Du Dum Eller Hvad, gæster også Heartland i år. De slog med sidste års EP Everything is true sig fast som en af tidens mest dagsordensættende elektroniske acts herhjemme. De har formået at få hver deres særegne lyd til at flyde sammen i et bastungt synthsammenkog, som kan frembringe både følelser og sætte gang i dansebenene. Senere i år er de klar med deres første fuldlængde studiealbum, så der er lagt op til en fest i den sydfynske sommer.

AV AV AV - Photo by Robin De Raedt - Wannabes(dot)be.jpg

BENAL

Highland Stage, fredag d. 1. juni kl. 16.00
Det har været et travlt efterår for rapper Benjamin og producer Albert i den elektroniske hiphop-duo Benal. Først udgav de deres andet studiealbum Hvis Det Virkelig Er Vigtigt til flotte anmeldelser og blot en uge efter stak de af med hovedprisen ved dette års P3 Guld. Nu kan de puste ud for en stund, inden man næste sommer kan opleve de fremadstormende danske drenge ved Egeskov Slot, når de gæster Heartland Festival. Med sig har de et unikt bastungt lydbillede, som med drengenes egne ord består af forskelligartet følsomhed, der helst skal få folk til at græde. Om den mission lykkes, må tiden vise, men med lyriske mesterværker som Uh Babe, Babelfisk og Hvor Går Du Hen (med Cecilie Noer) har de i hvert fald bevist, at de formår at skrive tekster, som taler direkte til sjælen.

Benal Press.jpg

COCO O.

Highland Stage, torsdag d. 31. maj kl. 18.15
Coco O. er bedst kendt som den ene halvdel af Quadron, hvor hun sammen med superproduceren Robin Hannibal, har storhittet verden over med nummeret Hey Love. Nu er hun hjemvendt og klar til at give en sjælden solokoncert i de smukke omgivelser på Egeskov Slot. Coco O. har samarbejdet med nogle af allerstørste stjerner, som fx Kendrick Lamar, Tyler the Creator og Jay-Z. Samarbejdet med netop Jay-Z placerede Coco O. som den højest rangerende dansker nogensinde på den Amerikanske Billboard 200 med en andenplads.

coco.jpg

CORY HENRY & THE FUNK APOSTLES

Highland Stage, lørdag d. 2. juni kl. 16.00
Det 30-årige keyboardorakel Cory Henry er muligvis den mest funklende nye stjerne på den internationale funk- og jazzscene. Han allerede i sine sene teenageår at turnerede han med store og forskelligartede artister som Bruce Springsteen, P. Diddy og Michael McDonald, men det var først i 2014, at startede sin solokarriere med det anmelderroste debutalbum First Steps. Siden har han udgivet endnu et velmodtaget album, The Revival fra 2016, der ligesom debuten trækker tråde tilbage til Henrys store forbilleder, legenderne Stevie Wonder og Curtis Mayfield. Cory Henrys live-optrædender er kendetegnet ved at være meget legende og innovative, så både jazz-kendere og nybegyndere kan forvente en helt unik oplevelse i selskab med den funklende stjerne fra Brooklyn.

Cory8.jpg

CV JØRGENSEN

Greenfield Stage, fredag d. 1. juni kl. 17.00
Den danske legende C.V. Jørgensen behøver ingen nærmere introduktion. Det vidner billetsalget til hans kommende indendørs solo-turné om, hvor billetterne blev revet væk på få minutter, da de gik i salg i mandags. Turnéen markerer C.V. Jørgensens comeback til livemusikken efter otte års fravær.

Den 67-årige rockmusiker er en af landets dygtigste sangskrivere, og han har gennem mere end 40 år ageret soundtrack og inspiration for både musikelskere og nye danske musikere som Bisse, Aksglæde og Barselona. Han fik sit store gennembrud i 1977 med Storbyens små oaser med klassikere som Entertaineren og Bellevue, og i alt er det blevet til 12 studiealbums, tre livealbums og en lang række andre udgivelser. C.V. Jørgensens tekstunivers er kendetegnet ved at være samfundskritisk med en karakteristisk poetisk kant, hvilket nok er bedst eksemplificeret på albummet Tidens Tern, der i 2006 fik plads i Kulturministeriets Kulturkanon.

Unknown.jpeg

JONAH BLACKSMITH (FILM CONCERT)

Future Talks, lørdag d. 2. juni kl. 21.30
De syv Thyboer i Jonah Blacksmith har efterhånden etableret sig som et af Danmarks dygtigste folkorkestre. Jonah Blacksmith brød igennem i 2014 med det anmelderroste debutalbum Northern Trail, og de gentog succesen sidste år, hvor de udgav live-albummet Twenty Seventeen. På Heartland kan man opleve dem i et helt særligt format, når de udfordrer rammerne for koncertoplevelsen med deres filmkoncert. I filmkoncerten mødes bandets håndspillede live-musik fra deres to studiealbum med en dokumentarfilm om ophav, drømme og om at leve livet, hvilket giver en helt unik audiovisuel oplevelse.
Se en teaser for filmkoncerten nedenfor.

Jonah Blacksmith.png

FRIBYTTERDRØMME

Highland Stage, lørdag d. 2. juni kl. 13.15
De Tom Kristensen-inspirerede syrerockere fra Fribytterdrømme er et dansksproget rockband med en bemærkelsesværdig helstøbt essens, som opstår i mødet mellem det løsslupne og det velovervejede. De har netop udgivet det sprudlende nye album Superego med den garagesmadrede førstesingle Verden Ender For Dine Fødder. Ligesom bandet er lyden storladen, poetisk og fandenivoldsk.

Fribytterdrømme_2018.jpg

KIRIYAMA FAMILY

Highland Stage, fredag d. 1. juni kl. 13.00
Islandske Kiriyama Family er navngivet efter en familie fra den brutale japanske roman Battle Royale, men deres musik er heldigvis noget mere fredelig. Elektropop-kvintetten slog igennem i hjemlandet for fem år siden og har siden etableret sig som et af Islands bedste liveartister.
Sidste år udgav de deres andet studiealbum med titlen Waiting for…, men ventetiden til deres første koncert i Danmark er heldigvis snart slut. Bandet beskriver sig selv som et mix mellem ”yacht rock, drømmepop og et Jean Claude Van Damme film-soundtrack”, så der bør være noget for enhver smag, når det eksperimenterende band kan opleves på Heartland.

Kiriyama-jpeg-1-2.jpg

LISS

Highland Stage, fredag d. 1. juni kl. 18.45
Den fremadstormende danske kvartet Liss brød igennem, mens de endnu var teenagere. Bandet kom på alles læber efter Pharrell Williams kastede sin kærlighed på den århusianske firkløver, da han gav bandets bare anden single Always airtime på sin radiokanal OtherTone. Kort tid efter denne fornemme verdenspræmiere lukkede Liss P3 Guld på landsdækkende tv. Alt dette uden officielt at have udgivet hverken EP eller album endnu.  

Siden den hæsblæsende start har Liss udgivet den anmelderroste debut-EP med den meget passende titel First. De skulle eftersigende arbejde benhårdt på at færdiggøre deres anden EP, så mon ikke der er masser af ny, dansevenlig pop at glæde sig til, når Liss indtager Egeskov Slot til sommer.

Liss 2018-2.JPG

MARIE KEY

Greenfield Stage, torsdag d. 31. maj kl. 17.00
Det er to år siden, Marie Key senest kunne opleves i det danske koncertlandskab, men til sommer vender hun stærkt tilbage, når hun gæster dette års Heartland Festival. Med sig har hun et spritnyt album, hvorfra man allerede har kunnet lytte til singlerne Bruge dig, Giganter og senest Regn. Den danske singer-songwriter lover dog, at man vil få fornøjelsen af både ny musik og mere velkendte sange fra hendes omfangsrige bagkatalog.

image-2018-01-20.jpg