Julens Heartland-bøger

Juleferien giver os en eftertragtet anledning til fordybelse. Og hvilken bedre måde at fordybe sig på end i en bog! Vi har sammensat en lille liste med anbefalinger til juleferielæsning.

FullSizeRender-6.jpg

Kirsten Thorup ERINDRING OM KÆRLIGHEDEN

Anbefalet af Rasmus Quistgaard, programchef TALKS & ART

Hvis du bare skal læse én roman i julen, er et godt bud Kirsten Thorups roman ‘Erindring om kærligheden’, der med fuldstændig uforstyrret fokus zoomer ind på forholdet mellem en mor og hendes datter. Det lyder enkelt. Men det er det aldrig. Og historien om det intense, men uendeligt komplekse forhold er samtidig fortællingen om, hvordan mennesker graviterer mod hinanden og samtidig med tiden driver ud i større og fjernere baner, væk fra hinanden.
— Rasmus Quistgaard
FullSizeRender-4.jpg

Francesca Gavin
WATCH THIS SPACE

Anbefalet af Janne Villadsen, udviklings- og kommunikationschef 

Francesca Gavin er efter min mening en af de mest spændende samtidskunst-kuratorer. Hendes kombination af kunstneriske og faktuelle observationer, om de skærme vi hele tiden forholder os til, er både tankevækkende, perspektiverende og underholdende.
— Janne Villadsen
FullSizeRender-2.jpg

Dan Barber
THE THIRD PLATE

Anbefalet af Emil Blauert, programchef FOOD 

 

Dan Barber fra Blue Hill at Stone Barns er en af verdens mest visionære kokke. Kåret som verdens 11. bedste restaurant og nummer ét i USA i 2017. Men endnu vigtigere er Dan en form for landmand, der arbejder i krydsfeltet mellem velsmag og bæredygtighed. Dans bog ‘The Third Plate’ er en af nutidens vigtigste udgivelser, når vi tænker på fremtiden. Den består af smukke fortællinger om de moderne madpionerer - mellem jorden og tallerknen.
— Emil Blauert