#13 HEARTLAND PODCAST: Loretta Napoleoni & Jill Byrnit

#13 HEARTLAND PODCAST: Loretta Napoleoni & Jill Byrnit

ON WAR TOURISM (engelsk)
Den ene deltager er Loretta Napoleoni, der er en italiensk forfatter og journalist, og så er hun ekspert i terrorisme og hvordan moderne terrororganisationer finansieres. Den anden deltager er Jill Byrnit, der er en dansk primatolog, hvilket gør hende til ekspert på (menneske-)aber samt evolutionær og antropologisk psykologi. Samtalen er modereret af forfatter, journalist og politisk rådgiver Jakob Sheikh.

#12 HEARTLAND PODCAST: Suzanne Brøgger & Christian Lollike

#12 HEARTLAND PODCAST: Suzanne Brøgger & Christian Lollike

OM REVOLUTION (dansk)
Den ene deltager er forfatter Suzanne Brøgger, der med værker som ‘Fri os fra kærligheden’ og ‘Creme fraiche’ var en vigtig aktør i den såkaldte seksuelle revolution i 1970’erne. Hun sidder overfor dramatiker Christian Lollike, der med adskillige prisvindende og kontroversielle teaterstykker har været genstand for stor offentlig debat. Samtalen modereres af musiker, producer og forfatter Henrik Marstal.

#9 HEARTLAND PODCAST: Åsne Seierstad & Janus Metz

#9 HEARTLAND PODCAST: Åsne Seierstad & Janus Metz

OM DET ONDE (dansk/norsk)
Den ene deltager er den norske journalist og forfatter Åsne Seierstad, der igennem en årrække har fungeret som korrespondent i flere af verdens brændpunkter og krigszoner – heriblandt Afghanistan, Irak og Tjetjenien. Hun er også forfatteren bag bogen En af os, der handler om den norske terrorist Anders Breivik. Den anden deltager er den danske dokumentarist og filminstruktør Janus Metz, der fik sit internationale gennembrud med kritikerprisen i Cannes for filmen Armadillo. Samtalen modereres af journalist og litteraturredaktør på Politiken Jes Stein Pedersen.

#8 HEARTLAND PODCAST: Mikael Bertelsen & Martin Krasnik

#8 HEARTLAND PODCAST: Mikael Bertelsen & Martin Krasnik

SAMTALEN OM SAMTALEN (dansk)
Den ene deltager er journalist, forfatter og korrespondent Martin Krasnik, der især vandt indpas i danskernes bevidsthed som den skarpe journalist med den konfronterende interviewstil i DR 2’s Deadline. Den anden deltager er programchef på Radio24syv Mikael Bertelsen, der blandt andet er kendt for en række nyskabende og eksperimenterende tv- og radioprogrammer. Samtalen modereres af tv-vært, arkitekt og moderator Ane Cortzen.

#7 HEARTLAND PODCAST: Olafur Eliasson & Joshua Oppenheimer

#7 HEARTLAND PODCAST: Olafur Eliasson & Joshua Oppenheimer

ON ART AND RESPONSABILITY (engelsk)
Den ene deltager er den internationalt anerkendte dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson, der gennem adskillige kunstværker har taget del i debatten om klimaforandringerne. Den anden er den Harvard-uddannede amerikanske dokumentarfilminstruktør Joshua Oppenheimer, som blev Oscar-nomineret for både The Act of Killing (2012) og The Look of Silence (2014), der begge omhandler massemordene i Indonesien i 1965-66. Samtalen modereres filminstruktør og filmkonsulent hos DFI Mikkel Munch-Fals.

#6 HEARTLAND PODCAST: Aubrey de Grey

#6 HEARTLAND PODCAST: Aubrey de Grey

DET FØRSTE MENNESKE, DER BLIVER 1000 ÅR, ER FØDT (engelsk)

Den britiske biomedicinske gerontolog Aubrey de Grey er en af verdens mest spektakulære fremtidstænkere. Han mener blandt andet, at den medicinske teknologi vil blive i stand til at forlænge menneskers liv på ubestemt tid. I denne talk giver han et indblik i, hvad alder egentlig er for en størrelse; hvad er det, der sker med kroppen, når vi ældes? Og kan man gøre noget for at stoppe ældningsprocessen?