Aubrey de Grey: ”Det første menneske, der bliver 1000 år, er født”

Læger vil inden for få årtier være i besiddelse af alle de teknologier, som de behøver for at forlænge et menneskes liv på nærmest ubestemt tid. Budskabet kommer fra den biomedicinske gerontolog, ph.d. Aubrey de Grey, som er en af verdens mest spektakulære fremtidstænkere. ”Det første menneske, der bliver 1000 år, er allerede født”, har han tidligere udtalt – og på scenen vil han med udgangspunkt i sin forskning fortælle om mulighederne for at stoppe menneskets aldringsproces. Efter sit oplæg interviewes han på scenen af Claus Kjeldsen fra Instituttet for Fremtidsforskning.

Jeanette Varberg & Claus Kjeldsen: ”Fra fortidens folkevandringer til fremtidens megabyer”

Mobilitet, urbanitet og livsstil er nøgleordene i denne samtale, der handler om det moderne menneskes udvikling fra stenalderen, over nutiden og ud i fremtiden, hvor vi konkret stiller skarpt på året 2050. Hvordan kommer vi som mennesker til at bo og leve fremover, og hvordan kommer vi til at bevæge rundt os på kloden? Ligner fremtidens udvikling fortidens, eller vil der snarere være tale om en revolution af muligheder? På scenen er Jeanette Varberg (kendt fra DR’s Historien om Danmark), arkæolog og museumsinspektør, i samtale med fremtidsforsker Claus Kjeldsen, administrerende direktør på Instituttet for Fremtidsforskning. Samtalen modereres af journalist Esben Schjørring.

 

Tim Hinman & Benjamen Walker: The Theory of Everything

Dine hedeste podcast-drømme går i opfyldelse, når vi på scenen præsenterer Tim Hinman fra danske Third Ear i samtale med den amerikanske radioproducent Benjamen Walker, kendt fra det berømte podcastnetværk Radiotopia og kult-podcasten ’Benjamen Walker’s Theory of Everything’. Samtalen former sig som en live-udgave af Walkers podcast, og som altid kredser indholdet om den store sammenhæng for verden og den fremtid, der møder os. Omdrejningspunktet for denne særudgave bliver emnet ’sandhedens fremtid’, og du kan blandt andet høre om konspirationsteorier, internetvanvid, crowdsourcet propaganda og grænserne for at lave satire med ’fake news’.

Mette Sillesen & Sadie Lune: Sex i fremtiden

En samtale om sex og kultur, moderet af Moussa Mchangama. Mød futurist Mette Sillesen i samtale med den amerikanske performancekunstner, feminist og indie porn-skuespiller Sadie Lune. Virtual reality, sex med robotter, gender-bending, nye datingformer, kommerciel feminisme, sexfester i vækst og god, gammeldags monogami er blot et lille udsnit af de ting, du kommer til at høre om undervejs. Det handler om sex – men ikke kun, for i et større perspektiv fortæller denne verdens ældste aktivitet også en hel del om den kultur, vi lever i, og ikke mindst: Hvilken kultur, vi er på vej ind i.

Christiane Vejlø: Elektronista: Radio om digital kultur – live

Digital kultur er det centrale emne i Radio 24syvs populære udsendelse Elektronista, som bestyres fast af tech-ekspert Christiane Vejlø. Mød hende på scenen med gæster og gadgets, når hun optager sit program live i en særlig Heartland Festival-udgave. Elektronista er et uhøjtideligt program om oplevelser, underholdning og produkter, der kan sættes strøm til, og som former den nære og fjerne fremtids digitale kultur.

Gæster i studiet’ hos Elektronista er: 

- Kristian Riis og René Thaulund (kendt fra Nephew og det helt nye band: True Nord) – interviewes om deres nye plade, som de har produceret ret lavteknologisk. 

- Ulrik Ørum-Petersen (Festivaldirektør, Heartland Festival) og Le Gammeltoft (DJ, radiovært og stifter af Heartbeats) – interviewes om teknologi på festivaler: hvilke trends peger ind i fremtiden?

Edmonia Baker & Jesper Knudsen: ”Globale adfærdstrends”

Briter går til søvnfitness, ateister på Island danner ny religiøs bevægelse, amerikanske kvinder køber liderlighed på pille, alt imens hjerneentusiaster sætter strøm til kraniet på YouTube. Mennesker verden over opfører sig meget forskelligt, mens de i andre tilfælde gør det samme, fordi de er en del af et større trendmønster. I dette underholdende, visuelle vidensshow vil trendanalytiker Jesper Knudsen og fremtidsforsker Edmonia Baker demonstrere, hvordan sære fænomener og kollektive adfærdsmønstre kan være tidlige tegn på større globale trends. Undervejs vil du blive klogere på både nutiden og den fremtid, vi er på vej ind i – og få en dejlig afslappet følelse af, at du er helt vildt normal.

AI/Robots og din kybernetiske fremtid

I fremtiden vil omgivelserne tilpasse sig dine ønsker og behov. Lynhurtigt internet, hvor både mennesker og ting er forbundne, big data, kunstig intelligens, geolokationstjenester, teknikker til ansigtsgenkendelse og robotteknologi vil arbejde sammen om at give dig skræddersyede løsninger i både det offentlige rum og privat i dit hjem – ofte før, du selv når at tænke over det. Fremtidens samfund bliver kybernetisk – dvs. selvregulerende – og i dette vidensshow med Klaus Æ. Mogensen og Nicklas Larsen fra Instituttet for Fremtidsforskning får du en oplevelse af dét gennem masser af overraskende og konkrete eksempler på, hvor vild den teknologiske verden kan blive i løbet af nogle årtier.

Michael Madsen & Anne Dencker Bædkel: ”Efter jorden: Din fremtid på et generationsrumskib”

Filminstruktør Michael Madsen står bag en række roste og anerkendte dokumentarfilm om fremtiden, og i denne samtale får Heartland-publikummet et eksklusivt indblik i hans kommende storfilm Odyssey (science faction), der handler om menneskehedens fremtid efter jordens kollaps på et såkaldt generationsrumskib: Et fartøj, som er på vej i årtusinder mod en ukendt destination i jagten på en ny beboelig planet. Der er lagt op til festivalens måske vildeste fremtidsscenarie, og med sociolog Anne Dencker Bædkel fra Instituttet for Fremtidsforskning som interviewer og samtalepartner berører vi ikke blot hvor vidt, scenariet er realistisk og sandsynligt, men også de menneskelige dilemmaer og udfordringer, som en fremtid væk fra jorden vil indebære. Samtalen suppleres med live-lydkunst fra filmens lyddesigner Øivind Weingaarde samt visuals fra forarbejdet med filmen.