CHEF'S TABLE

BILLET: http://madbillet.dk/show/event/chefs-table

Chef's Table på Heartland er et yderst ambitiøst forsøg på at skabe vilde madoplevelser ved langbordet under pergolaen i Grevens private have - i en af verdens smukkeste parker. Vi har inviteret to af landets fremmeste restauranter og mest interessante personligheder - Amass fra København og Restaurant Domestic fra Århus - til at komme med deres bud på en komplet, personlig og uforglemmelig spiseoplevelse. Årets sommelier Bo Bratlann sørger for vine og ekstremt godt selskab.

Restaurant Domestic
Restaurant Domestic er en kompromisløs og meget ambitiøs restaurant i Århus, der sigter mod stjernerne og fik deres første Michelin-stjerne i 2017. Domestic er noget så sjældent som et gastronomisk kollektiv og stjernehold af fire særdeles passionerede og kompetente grundlæggere. De fire ildsjæle fra Århus - Ditte, Christoffer, Morten og Christian – deler den samme drøm om at skabe en gourmet-restaurant med fokus på nærvær, bæredygtighed og de og det lokale. På Heartland vil Domestic levere måltidsoplevelser på Chefs Table lørdag den 3. juni 2017.

Amass

Amass serverer moderne mad baseret på råvarer fra lokale gårde, små regionale producenter, samt den 600 m2 store have som ligger foran restauranten. Amass er certificeret med det økologiske Guld Spisemærke (90-100% økologi) og menuen defineres af sæsonen og de bedste råvarer tilgængelige på dagen.

Bag Amass står Ejer og Køkkenchef Matt Orlando, der efter sin tid som Køkkenchef på noma i 2013 slog dørene op for egen restuarant på Refshaleøen i det højloftede tidligere Burmeister- og Wain-skibsværft lokale med havudsigt.

På Heartland vil Amass stå for menuen på Chefs Table søndag den 4. juni 2017.

Matt Orlando er født i San Diego, Californien, hvor han som 15-årig startede sin kokkekarriere. En karriere der skulle placere ham i nogle af verdens bedste køkkener, heriblandt Eric Ripert’s 3-stjernede Le Bernardin i New York, Raymond Blanc’s to-stjernede Le Manoir aux Quat’Saisons og Heston Blumenthal’s tre-stjernede Michelin-restaurant The Fat Duck, begge i England, før den ledte ham til en stilling som Sous Chef på danske noma. Her tilbragte Matt to år, før han vendte tilbage til New York til en stilling på Thomas Kellers gourmet-tempel Per Se. Matt rejste retur til København igen i 2010 for at tage stillingen som nomas første Køkkenchef. 

Årets sommelier
Amass’ restaurantchef og sommelier hedder Bo Bratlann. Bo blev kåret til årets sommelier i 2016 og er kendt for usædvanligt højt og personligt serviceniveau. Han har tidligere arbejdet på Formel B, noma og uddannet sig ønologi og vinificering på den italienske vingård Cascina Degli Ullivi. På Heartland vil Bo Bratlann levere værtskab og vinoplevelser på Chefs Table den 3. og 4. juni 2017.

HEARTLAND BANQUET

BILLET: madbillet.dk/show/event/heartland-banquet2 

Per Hallundbæk (Falsled Kro) står igen i år i spidsen for Heartland Banquet, og denne gang har han taget de danske stjernekokke Kamilla Seidler (Gustu) og Theis Brydegaard (Kadeau, Nabo) med sig. Seidler er køkkenchef på Gustu i Bolivia, der netop har indtaget pladsen som 14. bedste restaurant i hele Sydamerika, og Seidler selv har fået den fornemme titel af at være Latinamerikas bedste kok. Med på kokkeholdet er også Theis Brydegaard fra Nabo og Kadeau, som har en Michelin-stjerne både i København og på Bornholm, og er placeret som den 94. bedste restaurant i hele verden. Måltidet iscenesættes af Mette Martinussen, som vil skabe en socialt interaktiv spiseoplevelse – forvent ikke hvide duge men en velmagende madforestilling.

Per Hallundbæk
Per kuraterer Heartland Banquet igen i år og har indbudt et nyt stærkt felt, der skal arbejde sammen med holdet fra sidste år. Per overtog roret på Falsled Kro i 2009 og har med stor succes har drevet Hotel Engø Gård i Norge. Engø Gård er ligesom Falsled Kro medlem af Relais & Chateaux og Traditions et Qualité. Per er fynbo, så han er rigtig kommet på hjemmebane nu. Han har et brændende hjerte for fynske kvalitetsprodukter og råvarer. 
På Heartland Festival vil Per lave pighvar med fynske tomater og fennikel til Heartland Banquet.

Theis Brydegaard, Kadeau - Nabo
Theis har tidligere brugt en stor del af sit liv på de københavnske Michelin-restauranter - Kong Hans Kælder, Ensemble og Herman - med en afbrækker til tre-stjernede The Fat Duck, der tidligere er kåret til verdens bedste. Theis har været ansat på Kadeau siden 2010. Først som køkkenchef på Bornholm og siden hen på Kadeau København i 3 år som køkkenchef. Pt. er Theis medejer og køkkenchef på Nabo, som er Kadeaus nye lillebror og nabo. Et moderne nordisk spisested, stærkt forankret i Kadeau og med det simple og velsmagende måltid som målet. 
Theis laver gris med grønne asparges og løvstikke til Heartland Banquet.

Kamilla Seidler, Gustu
Kamilla er køkkenchef på Gustu i La Paz, Bolivia, som netop er blevet kåret som Bolivias bedste restaurant og den 14. bedste restaurant i Latinamerika på 50 BEST.  Den danske kok er i samarbejde med Claus Meyer på en mission, der handler om udvikle det Bolivianske køkken, og de arbejder samtidig på at Gustus køkken skal have en afgørende effekt socialt i Bolivia. Kamilla modtog for nylig prisen - Latin America’s Best Female Chef 2016 – for anstrengelserne. Kamilla er født i København, flyttede til La Paz i 2012 og kommer eksklusivt til Heartland som del af sin World Tour. Kamilla har tidligere arbejdet på de to-stjernede Michelin-restauranter Mugaritz i Spanien og Le Manoir Aux Quat Saisons. Hun blev udlært på Paustian og arbejdede herefter på Søllerød Kro og Geist. 
Kamilla laver jordbær fra Sanager med chokolade fra Bolivia tilHeartland Banquet.

Mette Martinussen
Mette Martinussen er kok, madkunster og specialist i kulinariske oplevelser, hvor historiske og kulturelle fænomener formidles i nye og sansemættede formater. Mette begyndte sin madrejse med restauranten Ester og Soja i samarbejde med Claus Meyer og åbnede i 2000 1. TH. i København. I 2001 rejste rundt i Danmark med Mette Sias Sommerbus, hvor hun rullede 13 fantasifulde serveringer ud hvert sted. Dette blev til bogen "Mette Sias gæstebud”. I 2006 skabte Mette det succesrige Madeleines Madteater. Mette har sidenhen lavet et utal prisbelønnede og anmelderroste madteaterforestillinger. 
Mette designer måltidsoplevelsen på Heartland Banquet.


Menu
Der serveres 3 retter inkl. vand

Pighvar
med fynske tomater og fennikel
- Per Hallundbæk, Falsled Kro

Gris
med grønne asparges og løvstikke
- Theis Brydegaard, Kadeau

Jordbær
fra Sanager & chokolade fra Bolivia
- Kamilla Seidler, Gustu

Vinmenu
Der serveres 4 glas vin
-sammensat af Per Hallundbæk i samarbejde med Løgismose.