ART

På Heartland 2018 kan du opleve to programmer med samtidskunst; det nationale Temporary-program og det internationale Contemporary-program (der annonceres senere på foråret). Fælles for begge kunstprogrammer er, at de kan opleves under åben himmel i Egeskovs smukke slotspark, der udgør en unik ramme om samtidskunsten. Slotsparkens imponerende skala og forfinede skønhed giver publikum en mulighed for at komme på afstand af hverdagen, og se på den verden vi lever i med nye øjne. Værkerne træder tydeligere frem i regi af Egeskov, der er Nordeuropas bedst bevarede vand-renæssanceborg - intakt med voldgrav, parker, labyrint og slotshække fra 1730´erne. Læs mere om Egeskov Slot her. 

HEARTLAND TEMPORARY

Heartland Temporary tager udgangspunkt i kontrasten mellem Egeskovs århundrede år gamle slotspark og festivalens midlertidige ”bylandskab”. Idéen er hvert år at invitere en ny, ung kurator til at kuratere en række etablerede, men yngre, danske kunstnere, der beskæftiger sig med temaer fra den verden, vi står i netop nu.

Heartland_Temporary_Poster.jpeg

Kommende udstilling
The Object is to Change the Soul
Ditte Gantriis, Lea Guldditte Hestelund, Marie Thams & Kirsten Astrup
En udstilling kurateret
af Iben Elmstrøm
31. maj - 2. juni 2018, Egeskov Slot

Heartland er stolte af at annoncere udstillingen The Object is to Change the Soul under Heartland Temporary på sommerens festival. De fire danske samtidskunstnere Ditte Gantriis, Lea Guldditte Hestelund, Marie Thams og Kirsten Astrup er inviteret til at undersøge – igennem skulptur, lyd, video og live performance – samtidens opfattelse af individualisme, selvet og dets transformation. Udstillingen finder sted i Slotsparken omkring Egeskov Slot og er kurateret af Iben Elmstrøm.

Hvordan er det, vi som mennesker synes styret udefra mens alt afhænger af, hvordan vi styrer os selv indefra? Det er spørgsmålet, som udstillingen The Object is to Change the Soul handler om. De fire danske kunstnere er inviteret til at undersøge vor tids forførende fortællinger om individualisme og det blomstrende subjekt, der både i krop og sind er i energisk transformation og selvudvikling.

Kunstnerne har til udstillingen arbejdet med stemmen, kroppens fysiske fremtoning, vores nye identitetsparametre og forskellige former forførelsesritualer, som kan ses som en effekt af, hvordan vi i dag ofte opererer i professionelle sammenhænge, hvor den indre selvstyring er et afgørende kvalitetsparameter. Vi er selv  
-arbejdende, -motiverende og -forbedrende; vi er vores egne eksperter, arbejdsgivere og iværksættere i disciplinen succes.

Udstillingen finder sted i slotshaven omkring Egeskov Slot, hvor slots- og renæssancehaven danner en helt unik scene for værkerne, da netop renæssancekulturen og dens grundfilosofi tager udgangspunkt i dyrkelsen af individualismen og mennesket som et ekstraordinært og selvstyret væsen.

Under Heartland vil man kunne opleve skulpturelle elementer, lyd- og videoværker og live performances, der i fælleskab kommenterer på, hvordan vi i dag i den vestlige kultur dyrker identiteten gennem forskellige nye præsentationsformer og selvrealiseringsmekanismer.

Iben Elmstrøm arbejder med en række kuratoriske projekter, der beskæftiger sig med samspillet mellem æstetiske dimensioner, konceptuelle potentialer og politiske spørgsmål eller forestillinger. Hun er desuden kurator for SixtyEight Art Institute og har en master i kurating fra Goldsmiths University.

Mød kunstnerne

De fire kunstnere er nogle af de meste interessante yngre kunstnere på den danske samtidskunstscene lige nu og har både modtaget priser og udstillet på danske såvel som udlandske kunstinstitutioner.

HEARTLAND CONTEMPORARY

Heartland Contemporary præsenterer hvert år ét større, internationalt navn inden for samtidskunsten, der får god plads i slotsparken og kan tage kunstnerisk afsæt i de længere linjer i historien og verden, som Egeskovs enestående beliggenhed inviterer til at aktualisere.

Egeskovs landskab er skabt i forskellige tidsaldre som en lagkage af landskabsplaner fra mere end 500 års kulturhistorie. Øverst bygger Heartland hvert år et midlertidigt festivallandskab, men nedenunder findes stadig et gennemdesignet og fuldstændig menneskeskabt miljø – en slags ”plastik-geografi” af bl.a. lysthaver, landbrug og infrastruktur – der lægger op til at reflektere over vores indretning af verden - fx vores forhold til naturen eller spørgsmål om den teknologiske og videnskabelige udvikling. I 2017 blev den amerikanske medie- og konceptkunstner Tony Ourslers store værkserie The Influence Machine, der tidligere har været vist på bl.a. Tate Modern i London, vist under Heartland Contemporary. Læs mere om sidste års udstilling her.

Kommende udstilling
TBA
En udstilling kurateret af Heartland Festival
31. maj - 2. juni 2018, Egeskov Slot